Monika Hanigovská Správy

Vaše jazýčky si prídu na svoje: TOP 3 akcií v okolí Trnavy, kde sa možno schuti najesť

V Trnave a okolí si v nasledujúcich týždňoch môžete parádne pochutiť na zaujímavých akciách. Prinášame vám našu výberovú trojku.

Ilustračný obrázok k článku Vaše jazýčky si prídu na svoje: TOP 3 akcií v okolí Trnavy, kde sa možno schuti najesť
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na vlastnej koži môžete zažiť akcie, kde sa bude dať schuti najesť. Niektoré sa v Trnave či okolí budú konať počas nasledujúcich týždňov, ktoré z nich nás zaujali najviac?

Pivný festival pod historickými hradbami

Lákadlom tohtoročných pivných slávností bude opäť široký výber lahodného zlatistého moku. Návštevníkov bude čakať až 100 druhov pív. Akcia pošteklí aj chuťové poháriky, v promenáde pod trnavskými hradbami sa budú podávať všakovaké špeciality. Nakladaný hermelín, utopence, cigánska či trdelníky búdu pravdepodobne najviac lákať aj tento rok. Samotný vstup na podujatie bude voľný. Milovníci dobrého piva a jedla využijú pri platbe originálne dukáty s logom Trnavskej 13, v jednotnej hodnote. „Predaj bude v dukátoch a tie si budete môcť vymeniť u nás v zmenárňach. Dukát 50 centov,“ ozrejmuje pre Trnava 24 Radoslav Filo, predseda Trnavskej 13. Dodal, že zmenárne budú na oboch koncoch Promenády. A kedy teda nastane ten deň? Pivný festival sa uskutoční 20. augusta, od 10-tej hodiny a bude trvať až do večerných hodín.

Trnavská brána bude voňať tradičnými pochutinami

Na festivale Trnavská brána si na svoje prídu aj všetky maškrtné sladké jazýčky. V príjemnej atmosfére ľudových vystúpení a tradičného remesla si návštevníci budú môcť pochutnať na pravých domácich špecialitách. Predaj voňavých medovníkov a praclíkov bude počas celého trvania festivalu. Tak kedy? Od 11. do 14. augusta na Trojičnom námestí. Vstup bude aj na túto akciu voľný.

Dobré jedlo v country outfite

Milovníci dobrého jedla si môžu do kalendára zapísať aj prvý Country bál vo Voderadoch. Pri hitoch country speváka Allana Mikušeka či kapely Neznámi si vychutnajú v cene vstupenky cigánsku pečienku, slané pochutiny a alkoholické aj nealkoholické nápoje. Okrem chutného jedla prezradí skupina Maryland tajomstvo country tanečných kreácií a Ródeo býk zase vyskúša kondíciu odvážlivcov. Akcia sa uskutoční 24. septembra, od 20.00 h. do – 03.00 h a to v kultúrnom dome Voderady.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM