Monika Hanigovská Rôzne

Viete o nich? 3 miesta v okolí Trnavy, kde si milovníci zvierat prídu na svoje

Aj keď v Trnave nie je zoo, v neďalekom okolí sú miesta, kde môžete vidieť rôzne zvieratá. Vybrali sme pre vás z nich tri takéto lokality.

Ilustračný obrázok k článku Viete o nich? 3 miesta v okolí Trnavy, kde si milovníci zvierat prídu na svoje
Zdroj: TASR

Vybrali sme pre vás tri tipy na miesta, kde aj vaše deti odložia mobily a spriatelia sa so zvieratami. Vydajte sa s rodinou či kamarátmi do lákavých lokalít, v ktorých vám spríjemnia deň zvieratá.

Detská farma Humanita

Neďaleko Trnavy môžete prežiť interesantné chvíle v prítomnosti všakovakých zvierat. Detská farma Humanita, ktorá leží pri Kráľovej nad Váhom, vám zaručí blízke stretnutie so zvieratami. Na farme si môžete tiež vychutnať vozenie na poníkoch a koňoch, či napríklad samotnú výučbu jazdenia. Farma súčasne napĺňa aj sociálne potreby v rámci služieb pri hipoterapii a hiporehabilitácii (terapia spojená s jazdou na koni pre postihnuté deti).

A aké zvieratká tam nájdete? Na farme sa nachádza viac ako dvadsať druhov zvierat. Na troch hektároch môžete zazrieť napríklad pštrosy, kozy, ovce, prasatá, kone, lamy, pštrosy Emu, husi, kačice, poníky či somáre.

Ranč na Striebornom jazere

Aj v neďalekej Galante si môžu prísť milovníci zvierat na svoje. Môžete tam zavítať na ranč, ktorý je zameraný na chov koní a dobytka, výučbu jazdy na koňoch a ponúka tiež možnosti rybolovu. Priučiť sa môžete jazdeniu klasickému či westernovému.

Najmenších návštevníkov ranča môžu zase potešiť pštrosy Emu. Okrem toho si návštevníci v areáli môžu užiť aj tzv. vyhliadkovú vežu. Súčasťou veže je aj niekoľko zábavných slepých schodísk.

Malkia park

V obci Orechová Potôň sa nachádza záchranná stanica Malkia park, ktorú prevádzkuje občianske združenie rovnakého mena.

Na mieste môžete vzhliadnuť množstvo všakovakých zvierat. Ako uvádza Malkia park na svojom webe, zblízka sa dá vidieť gibony, malpy a lemury, papagáje, surikaty či korytnačky.

Pohladiť a nakŕmiť krmivom od záchrannej stanice môžete napríklad kopytníky (zebry, ťavu, somáriky, ovce, kozy, lamy) ale aj zajačiky, kengury, hodvábničky a pávy. Návštevníci areálu si tiež môžu pozrieť na vlastné oči mobilné akvárium so živými žralokmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM