Dominika Handzušová Krimi

Vojenská munícia zakopaná za domom: Pyrotechnici našli až trinásť delostreleckých mín!

V obci Horné Dubové zasahovali policajní pyrotechnici. Občan nahlásil polícii nález munície pri výkopových prácach za rodinným domom.

Ilustračný obrázok k článku Vojenská munícia zakopaná za domom: Pyrotechnici našli až trinásť delostreleckých mín!
Zdroj: Policajný zbor SR

Po nahlásení na políciu bola na miesto vyslaná Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Jaslovských Bohuniciach. Nález preverila a zaistila miesto, aby sa k nemu nedostali žiadne osoby. „Pyrotechnici pohotovostného policajného útvaru následne na mieste, za pomoci detektora na vyhľadávanie kovov, našli až trinásť delostreleckých mín. Išlo o funkčné míny sovietskej výroby z II. svetovej vojny, kalibru 82 mm, ktoré však neboli schopné samovoľnej detonácie,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Martina Kredatusová. Policajní pyrotechnici podľa jej slov míny previezli na bezpečné miesto, kde budú zneškodnené.

Polícia pripomína občanom, že v prípade nájdenia predmetov, ktoré sa podobajú na muníciu, je veľmi dôležité, aby s nimi v žiadnom prípade nemanipulovali. „Tak ako to bolo aj v tomto prípade, treba ihneď privolať políciu, ktorá zabezpečí miesto a prevoz, prípadne zneškodnenie takejto munície,“ dodala Kredatusová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM