Dominika Handzušová Správy

Web nášho mesta získal ocenenie: Najlepšia bezbariérová stránka samosprávy na Slovensku

Z celoslovenskej súťaže o Zlatý erb 2014 si Trnava odniesla zaujímavé ocenenie. Okrem víťazstva v špeciálnej kategórii sa umiestnila webstránka mesta na tretej priečke v kategórii najlepšia stránka mesta.

Ilustračný obrázok k článku Web nášho mesta získal ocenenie: Najlepšia bezbariérová stránka samosprávy na Slovensku
Foto: Dominika Handzušová

V Bratislave sa v dňoch 11. a 12. novembra koná Medzinárodný kongres ITAPA, ktorý sa venuje informačným technológiám vo verejnej správe. V rámci kongresu vyhodnotili celoslovenskú súťaž o Zlatý erb 2014.

Prvenstvo v špeciálnej kategórii

Udelené boli tri hlavné ceny. V kategórii najlepšia internetová stránka obcí zvíťazila obec Ľubica, najlepšiu stránku spomedzi krajov má Prešovský samosprávny kraj. Najlepšiu stránku miest a mestských častí má hlavné mesto Bratislava. Trnavská bola spolu s Popradom a Martinom na treťom mieste. V rámci špeciálnych cien najlepšiu elektronickú službu samospráv ponúka mesto Prešov a najlepšiu bezbariérovú stránku samospráv má mesto Trnava.

Ohodnotenie snahy

„Hlavným cieľom súťaže je podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie k zvyšovaniu kvality a prístupnosti služieb samosprávnych krajov, miest, mestských častí a obcí,“ priblížil Marián Minarovič z ÚMS, ktorá je jedným z vyhlasovateľov súťaže ZlatyErb.sk. Súťažiacimi sú samosprávne kraje, mestá, mestské časti a obce Slovenskej republiky. Predmetom súťaže sú ich oficiálne webové stránky a elektronické služby.

Podľa vyhlasovateľa súťaže kvalita webových sídiel slovenských samospráv z roka na rok narastá. Mnohé samosprávy zjednodušili a sprehľadnili navigáciu svojich web stránok, pribudli mnohé elektronické služby. Postupne je kladený dôraz aj na občanov so zrakovým postihnutím. Webstránky sú prispôsobené na čítanie prostredníctvom špeciálnych hardvérových a softvérových zariadení, či na hlasový výstup, ktoré ľudia so zdravotným postihnutím pri práci s PC a internetom používajú.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM