Monika Hanigovská Rôzne

Zažite klobásový festival: Zabíjačkové špeciality, zábava aj farmársky trh

Neďaleko od nás to bude naozaj lákavo rozvoniavať. Chystá sa totiž Medzinárodný klobásový festival. A program je vskutku lákavý.

Ilustračný obrázok k článku Zažite klobásový festival: Zabíjačkové špeciality, zábava aj farmársky trh
18
Galéria
Zdroj: OZ Klobáskový klub

V Sládkovičove sa bude konať v dňoch 24. a 25. februára desiaty ročník Medzinárodného klobásového festivalu. Podujatie sa uskutoční pred budovou Inovatechu na Fučíkovej ulici. Organizátorom akcie je občianske združenie Klobáskový klub Sládkovičovo.

„Dá sa povedať, že to je najväčšia oslava klobások. Je to medzinárodný festival, na ktorom sa zúčastnia súťažné družstvá napríklad zo Slovenska, Českej republiky, z Maďarska príde dokonca päť družstiev… V minulosti nás poctili súťažiaci aj so Srbska, žiaľ pre organizačné problémy sa tento rok nemôžu dostaviť,“ povedal pre spravodajský portál Trnava 24 jeden z organizátorov festivalu, František Ruman.

Návštevníci sa môžu tešiť na zaujímavú súťaž. Na festivale si priamo pred očami ľudí zasúťaží 25 družstiev. „Súťažiaci dostanú surové mäso a na mieste ho pomelú, ochutia a naplnia do čriev. Jednu klobásku odovzdajú porote na upečenie a tá sa bude hodnotiť. Rovnako však zaváži hygiena, prezentácia, tímová spolupráca a podobne. Tieto faktory spoločne určia víťaza,“ prezradil nám organizátor festivalu.

Zdroj: OZ Klobáskový klub

Program však ďalej láka ľudí aj na všakovaké zabíjačkové špeciality, farmársky trh a pripravený bude aj zábavný kultúrny program. Návštevníci sa môžu tešiť na detský folklórny súbor Zvončeky, hudobnú skupinu Dušana Fóku, súbor Hahota, hudobnú skupinu Póšfa a aj na Karel Gott Revival Band.

Zdroj: OZ Klobáskový klub

Organizátori chcú udržať kulinársku tradíciu výroby klobás aj do budúcnosti a pomôcť má práve festival. „Je to väčšinou dedičstvo ľudí zo Sládkovičova. A túto tradíciu chceme naďalej udržať a aj preto sem pozývame všetkých tých, ktorí majú radi takéto domáce jedlá. Návštevníci sa môžu tešiť na dobré špeciality, ktoré sú v našom mestečku aj v našom regióne vychýrené," ozrejmil nám František Ruman.

Podľa organizátora festivalu účasť prisľúbili aj známe tváre. Návštevníci tak budú môcť vidieť napríklad Tuliho Vojteka, Jaroslava Žideka, Jána Mečiara, Patrika Hermana, či herca Mariána Labudu st.

Ako to vyzeralo na minuloročnom klobásovom festivale v Sládkovičove si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérií.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

OBRAZOM z klobásového festivalu v Sládkovičove
18
Galéria
Zdroj: OZ Klobáskový klub
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM