Lucia Lauková Správy

Žiaci v Modranke sa môžu tešiť na modernú telocvičňu: FOTO tesne pred dokončením

Žiaci základnej školy v Modranke budú čoskoro na cvičenie využívať nové priestory. Moderná telocvičňa je takmer hotová.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci v Modranke sa môžu tešiť na modernú telocvičňu: FOTO tesne pred dokončením
14
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Práce na telocvični v Modranke sa presunuli do interiéru. S výstavbou sa začalo v marci 2022 a aktuálne je objekt tesne pred dokončením. Informovala o tom trnavská radnica na sociálnej sieti.

„Základná škola s materskou školou na Ulici Ivana Krasku v Modranke bola poslednou v Trnave, ktorá doposiaľ nemala vybudovanú vlastnú telocvičňu. Žiaci tejto školy však budú čoskoro na cvičenie využívať nové priestory, v ktorých sa spája moderný funkčný dizajn a ekologické riešenia,“ uvádza radnica.

Prečítajte si tiež

Dve telocvične aj galéria

Ako ďalej uvádza mesto na svojom webe, v rámci dvojpodlažnej budovy budú mať žiaci na športovanie k dispozícii veľkú a malú telocvičňu.

„Veľká telocvičňa bude viacúčelová, tu sa bude dať hrať basketbal, volejbal, florbal a podobne. Malá telocvičňa bude slúžiť na gymnastiku a ďalšie športy.“ upresnil vedúci stavby Jaroslav Koňuch.

Chýbať nebudú športové plochy a šatne s hygienickým zázemím spolu s priestormi pre pedagógov a miestnosťou na ovládanie technických zariadení, ktoré budú situované na prízemí.

Nad športovou plochou má byť vybudovaná galéria ako rozšírený priestor na cvičenie a sledovanie športových podujatí. „K výbave priestorov budú patriť aj sociálne zariadenia pre návštevníkov školského areálu, prístupné nezávisle od prevádzky telocvične,“ vymenúva mesto.

Moderný exteriér

Budova telocvične má vďaka veľkým preskleným plochám a panelovému obkladu moderný vzhľad. „K výnimočným prvkom stavby patrí aj zelená strecha, ktorá zadržiava dažďovú vodu a plní tiež tepelnoizolačnú funkciu. Budova je naprojektovaná tak, aby spĺňala energetickú náročnosť A0. Vetranie zabezpečí vzduchotechnická jednotka so spätným získavaním tepla,“ dodáva radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Žiaci v Modranke sa môžu tešiť na modernú telocvičňu: FOTO tesne pred dokončením
14
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM