Monika Hanigovská Rôzne

Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Trnave

Je tu ďalší víkend a je najvyšší čas sa rozhodnúť, ako ho strávite. Prinášame vám prehľad podujatí v Trnave, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Trnave
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Májový rínek

13. máj od 09.00, Kapitulská ulica s priľahlým Námestím sv. Mikuláša

Májový rínek, tak to je korzo plné stánkov, hudby rôznych žánrov, chutných maškŕt aj rôznych aktivít. Aj najmenší si môžu prísť na svoje. Tvorivé dielne pod taktovkou dobrovoľníkov ponúknu naozaj bohatý program. Pre deti budú pripravené aj predstavenia a tvorivé workshopy v parku.

Organový recitál

13. máj od 20.00, Bazilika sv. Mikuláša

Trnavská hudobná jar 2017 sa prehupla do mája. Zažiť tóny klasickej tvorby budete môcť v Bazilike sv. Mikuláša. Vychutnajte si tak kultúrny zážitok v podaní najstaršieho organu v Trnave, ktorého vek sa datuje až do roku 1788. Ako uvádza organizátor akcie, na spomínanom organe Valentina Arnolda zahrá vynikajúci taliansky organista Christian Tarabbia. Chrámom sa tak budú niesť barokové skladby talianskej proveniencie.

Živé strašidielka

13.- 14. máj od 11.00 do 17.00, Západoslovenské múzeum v Trnave, Múzejné námestie 3

V našom meste sa môžete nechať zlákať nevšednou exotickou výstavou s názvom Živé strašidielka, na ktoré pozýva Západoslovenské múzeum v Trnave. Ako uvádza organizátor akcie, výstava by mala zaujať všetky vekové kategórie. Na výstave si môžete prezrieť trinásť živých druhov pakobyliek a to v rôznych štádiách vývinu – od vajíčka po dospelé jedince a entomologické preparáty. Okrem detailnej obhliadky vajíčok vybraných druhov, poskytne múzeum aj malú bádateľnu pre všetkých malých ale aj veľkých zvedavcov. Pozorovateľov „informačne zasýtia“ aj tabule plné detailných fotografií.

Kráľ Artuš: Legenda o meči

14. máj o 17.30, Kino Hviezda, Paulínska 1, Trnava

Môžete si dopriať aj kus legendy a to vo filme Kráľ Artuš: Legenda o meči. Keď mladému Artušovi (Ch.Hunnam) zavraždia otca, vlády a anglickej koruny sa ujme jeho strýko (J.Law). Artuš príde o detstvo i vlastnú identitu, až kým nenarazí na čarovný meč Excalibur. V okamihu, keď ho ako vyvolený vytiahne zo skaly, obráti sa mu život hore nohami. Donútený uznať svoju pravú identitu (následník trónu), musí začať bojovať nielen za seba.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM