Tlačové správy

Aby bolo pitie vody naozaj zdravé

Piť kvalitnú a čistú vodu bez kontaminantov je zrejmé dôležité pre každého z nás. Niektorí sa rozhodnú pre vodu z vodovodu, iní zase nakupujú balenú vodu z obchodu, prípadne kombináciu oboch.

Ilustračný obrázok k článku Aby bolo pitie vody naozaj zdravé
Zdroj: Phobos, s.r.o.

Ak vodu kupujete v obchode, stojí to peniaze. Navyše sa musíte vysporiadať s plastovým odpadom. Či ho vyhodíte, alebo odnesiete naspäť do odchodu, stojí vás to opäť váš čas a energiu. Existuje aj jednoduchšia a ekologickejši­a cesta.

Čo k vám voda z vodovodu „donesie“?

Voda z vodovodu je zrejme tá jednoduchšia a najlepšia cesta k pitnej vode. Vodárenské spoločnosti garantujú, že voda, ktorú dodávajú je pitná a zdravotne nezávadná. O tom zrejme nikto nepochybuje. Bežne dokážeme posúdiť senzorické vlastnosti vody, teda chuť a pach, ostatné parametre už iba pomocou laboratórneho rozboru.

Voda z vodovodu obsahuje aj zložky ako je chlór a limitne povolené kultivovateľné baktérie. A bohužiaľ väčšinou aj potrubiami „nazbierané“ ťažké kovy ako železo, v horšom prípade aj olovo a mangán. A tieto zložky už dodávateľ vody ovplyvniť nevie. Voda sa totiž ku vám dostáva kilometrami vodovodného potrubia a tie sú staré väčšinou desiatky rokov.

Zdroj: Phobos, s.r.o.

Aké máte očakávania od filtračnej kanvice?

Vodu z vodovodu je možné zlepšiť kvalitnou filtráciou. Tá dokáže nechcené zložky odstrániť. V mnohých domácnostiach sa za týmto účelom už používajú filtračné kanvice. Avšak nie každá technológia filtrácie je rovnako účinná. Vo väčšine dostupných filtračných kanvíc je použitý granulovaný uhlíkový filter so živicou, ktorý upraví chuť, odstráni zápach ale zároveň odstráni aj pre človeka potrebné minerály. Účinnosť týchto filtrov je však žiaľ skôr priemerná.

Existuje však aj technológia, ktorá je výrazne účinnejšie a ktorá výrazne zredukuje alebo úplne odstráni všetky nežiaduce kontaminanty z vody.

Keď sa na filtráciu môžete spoľahnúť

Aktuálne najúčinnejšou filtráciou je technológia Disruptor, používaná vo filtračných zariadeniach Quell. Ide o technológiu donedávna využívanú výlučne NASA, ktorá pri kontakte s vodou vytvára elektrické pole, preto akékoľvek organické kontaminanty nielen zachytáva ale aj zabíja. Odstraňuje chlór, ťažké kovy, zvyšky liekov ale čo je dôležité, odstráni aj 99,9% baktérií a vírusov. Viac o tejto technológií sa dočítate tu.

Už aj na Slovensku a laboratórne otestované

Filtračné kanvice Quell Eiva sú aktuálne dostupné už aj na Slovensku. Ambíciou EIVA je vysoká úroveň filtrácie, ktorá prinesie naozaj čistú vodu vo vašom pohári. Filtráciu, na ktorú sa spoľahnete celý deň, celá rodina. Filtráciu, ktorej účinnosť sme porovnali s bežne dostupnými filtračnými kanvicami laboratórnymi testami.

Pite zdravú vodu aj v zahraničí

Ak cestujete do zahraničia a máte možnosť si kanvicu na cestu pribaliť, určite tak urobte. Mix baktérií, na ktoré sú zvyknuté tráviace trakty obyvateľov vašej dovolenkovej destinácie, nemusia byť vhodné pre váš organizmus. S filtračnými kanvicami od Quell budete v bezpečí nielen na dovolenke, ale aj na pracovnej ceste. Filter odstráni z vody všetky baktérie, ktoré môžu byť síce v určitom množstve povolené (aj v našej krajine), ale vám môžu spôsobiť žalúdočné ťažkosti. Okrem bezpečného dúška vody kedykoľvek počas dňa, vám Quell EIVA môže navyše ušetriť nemálo peňazí za kupovanie balenej vody.

Na cyklotúru alebo turistiku si zas môžete pribaliť filtračnú fľašu NOMAD, ktorá vám poslúži rovnako kvalitne a poskytne bezpečnú vodu na každom kroku.

Zdroj: Phobos, s.r.o.

Ak teda chcete mať istotu, že vám filtračná kanvica poskytne skutočne to, čo od nej očakávate, Quell má pre vás riešenie – testami overenú a modernou filtračnou technológiou vybavenú filtračnú kanvicu EIVA.

Zdroj: Phobos, s.r.o.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Phobos, s.r.o.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM