Rastislav Búgel Rôzne

Adam (20) bojuje po VÝBUCHU v Trnave o život: Na POMOC vyzval Koleník, Rytmus aj Végh

Trnavským sídliskom pred niekoľkými dňami zaznel mohutný výbuch. Jedným zo zranených je aj 20-ročný mladík, ktorý potrebuje pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Adam (20) bojuje po VÝBUCHU v Trnave o život: Na POMOC vyzval Koleník, Rytmus aj Végh
5
Galéria

V piatok 23. augusta došlo v garáži na jednom z trnavských sídlisk k výbuchu. „Ku skutku malo prísť nesprávnou manipuláciou horľavých látok, ktoré boli použité v uzavretom priestore garáže. Následne došlo k výbuchu a vznieteniu, pri ktorom sa zranila jedna žena a traja muži,“ informovala polícia.

Potrebuje krv!

„50-ročný muž a 20-ročný muž boli zaintubovaní, na umelej pľúcnej ventilácii s popáleninami letecky transportovaní do nemocníc v Bratislave a v Košiciach. 56-ročný muž a 86-ročná žena s popáleninami boli záchranármi prevezení do nemocnice v Trnave,“ zverejnilo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR.

Dvadsaťročným mužom je Adam. Ten leží v Košiciach a súrne potrebuje krv.

„Súrne potrebujeme vzácnu krvnú skupinu AB- alebo AB+, ktorú má malé percento ľudí, pre mladého 20-ročného fanúšika bojových športov a dokonca aj začínajúceho praktikanta z Trnavy, ktorý musel byť prenesený po nehode do Košíc,“ znie jedna z výzev, ktoré na internete šíri rodina a priatelia mladého muža.

„Treba ju prísť darovať do Národnej transfúznej služby – centrum Košice, trieda SNP 457/1 na meno Adam Ďurko. Neskutočná vďaka každému darcovi,“ píše sa ďalej vo výzve.

Zapojili sa aj známe osobnosti

Do boja o záchranu Adama sa zapojili aj známe osobnosti, ktoré na svojich profiloch na sociálnych sieťach zdieľali naliehavú výzvu na darovanie krvi. Zapojil sa napríklad Attila Végh, Patrik Rytmus Vrbovský, Ján Koleník či Jasmina Alagič a ďalší.

Výzvu na darovanie krvi pre Adama dokonca zverejnila aj Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave: „Prosba o darovanie krvi pre pomoc Adamovi Ďurkovi. Synovec našej pedagogičky, dr. Ďurkovej, je hospitalizovaný vo vážnom stave na klinike popálenín v Košiciach. Pomôcť mu viete darovaním krvi AB+ alebo AB- na meno Adam Ďurko.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Výbuch v Trnave
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM