Rôzne

Adventné trhy odštartuje rozsvietenie vianočného stromčeka a koncert Fragile

Do 22. decembra bude na Trojičnom námestí v Trnave fungovať vianočné mestečko so stánkami a betlehemom, ktoré otvoria v piatok 29. novembra o 18. hodine.

Ilustračný obrázok k článku Adventné trhy odštartuje rozsvietenie vianočného stromčeka a koncert Fragile
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Odštartuje ho podľa vedúceho úseku kultúry na trnavskej radnici Petra Cagalu rozsvietenie vianočného stromčeka a koncert skupiny Fragile. Adventný čas bude plný kultúrnych, charitatívnych i spoločenských aktivít.

„Trnavčanom a návštevníkom mesta prinášame program, ktorý bude dopĺňať predvianočnú atmosféru. Zostavovali sme ho s dôrazom na to, aby zahrial dušu a doprial oddych uponáhľanej mysli,“ povedal Cagala.

Vystúpenia detí i známych umelcov

Na hlavnom pódiu sa uskutoční 48 vystúpení rôznych hudobných žánrov. Vystrieda sa tam približne 600 detí z trnavských materských a základných škôl, zastúpenie budú mať folklórne súbory z Trnavy a okolia, ktoré pripomenú ľudové tradície, priestor dostanú viacerí trnavskí umelci, ale aj známe slovenské kapely.

Každú sobotu o 17. hodine na hlavnom pódiu spevácky zbor z niektorej trnavskej farnosti zapáli sviecu na adventnom venci.

„Okrem toho sme pripravili množstvo sprievodných podujatí. Nebudú chýbať štyri adventné koncerty v kostole, predvianočné tvorivé dielne, stredoveké trhy na Námestí svätého Mikuláša,“ doplnil Cagala.

Jedinečné prehliadky mesta aj veže

Obľúbené výstupy na mestskú vežu s lampášom a adventné prehliadky mesta ponúka Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism. „Prehliadky budú každú adventnú sobotu o 16.00 h, začiatok je vždy pod mestskou vežou, kde bude čakať sprievodca v dobovom kostýme,“ uviedla riaditeľka OOCR Michaela Sendeková.

Každú nedeľu a štvrtok sa zase môžu záujemcovia spolu so sprievodcom vydať do veže za svetla lampášov. „Sprievodca porozpráva trnavské legendy a prezradí aj niečo o unikátnom mechanickom hodinovom stroji. Bodkou bude výhľad na adventnú Trnavu, ktorá bude žiariť tisíckami svetielok,“ dodala Sendeková.

Okrem toho čaká Trnavčanov prekvapenie v podobe eurobankovky s vianočným motívom.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM