Dominika Handzušová Rôzne

Aj seniori môžu študovať: Prihláste sa na Univerzitu tretieho veku

Univerzita sv. Cyrila a Metoda opäť otvorí svoje brány aj záujemcom o tzv. celoživotné vzdelávanie. Prihlášky je možné podať do konca augusta, štúdium začína v októbri.

Ilustračný obrázok k článku Aj seniori môžu študovať: Prihláste sa na Univerzitu tretieho veku
Zdroj: TASR

Dospelí a seniori vo veku nad 45 rokov si budú môcť rozšíriť svoje vedomosti a praktické zručnosti v rôznych oblastiach. Univerzita tretieho veku na UCM otvorí štúdium práva, zdravotníctva, psychológie, informačných technológií či histórie. Študenti sa tak dozvedia informácie o potravinách a zdravom životnom štýle i o vplyve médií na staršiu generáciu.

Štúdium je trojročné a realizuje sa formou prednášok dvakrát do mesiaca. Po absolvovaní a splnení podmienok štúdia odovzdá UCM absolventom osvedčenie o ukončení záujmového vzdelávania. Univerzita tretieho veku UCM je určená pre absolventov stredných a vysokých škôl, ktorí majú záujem rozšíriť si a doplniť poznanie alebo osvojiť si praktické zručnosti.

Veľký záujem o zaujímavé prednášky

Ostatný ročník Univerzity tretieho veku UCM zaznamenal úspech a záujem zo strany dospelých aj seniorov. „V priebehu troch akademických rokov sa študenti Univerzity tretieho veku oboznámia s témami, ktoré ovplyvňujú kvalitu ich života. Zlepšia si právne povedomie – naučia sa ako si ochrániť vlastný majetok, ako narábať so spotrebiteľskými zmluvami a podobne, zoznámia sa s fungovaním služieb v sociálnej sfére v SR,“ informuje PR manažérka Fakulty sociálnych vied UCM Katarína Žažová.

Podľa jej informácií sa záujemcovia ďalej budú môcť naučiť nové cviky, relaxačné techniky, či oboznámiť sa s technikou canisterapie. Zoznámia sa s bezpečnosťou potravín a významom prvej pomoci, rovnako ako odolať vplyvom médií na človeka a ďalšími zaujímavými témami z oblasti komunikačno-informačných technológií, zdravia, športovej činnosti, psychológie človeka či ochrany majetku.

Štúdium do života

„Počas štúdia sú na pláne aj exkurzie. Dospelí a seniori, ktorí absolvujú Univerzitu tretieho veku UCM, nadobudnú vzdelanie, ktoré im uľahčí ďalší život a budú sa vedieť účinne chrániť pred vplyvmi prostredia a pred podozrivými obchodnými ponukami,“ uvádza Žažová.

Foto: ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM