Správy

Aj Trnavčania šliapli do pedálov: Mesto ocenilo víťazov súťaže Do práce na bicykli

Aj v tomto roku sa konala celoslovenská cyklistická kampaň. Už tradične sa do nej zapojili aj trnavské tímy.

Ilustračný obrázok k článku Aj Trnavčania šliapli do pedálov: Mesto ocenilo víťazov súťaže Do práce na bicykli
Foto: Peter Bestvina / Zdroj: Mesto Trnava

Celoslovenská kampaň Do práce na bicykli prebiehala od 1. do 30. júna. Zapojili sa do nej aj Trnavčania, zamestnanci mesta, firiem a iných inštitúcií.

Celkové piate miesto

„V Trnave súťažilo spolu 179 tímov so 619 rekreačnými cyklistami. O rastúcej popularite súťaže medzi Trnavčanmi svedčí nárast zapojených cyklistov, ktorých bolo o 135 viac oproti minulému ročníku. Tí sa nedali zahanbiť a vytiahli Trnavu na výborné piate miesto v počte jázd, ktorých bolo 12 928, o 2 293 viac ako minulý rok,“ informuje mesto Trnava.

V Trnave ocenili najlepších 17. augusta 2022 na radnici. „Víťazom gratulovala a ocenenie odovzdala viceprimátorka Eva Nemčovská,“ dodal magistrát.

Prečítajte si tiež

Výhercovia v jednotlivých kategóriách

Najlepší jednotlivec – najviac najazdených kilometrov: Rastislav Krejčí z tímu JaRo, celkovo najazdil 2 844,69 km.

Najlepší jednotlivec v počte jázd (počet jázd 60): Jozef Palkovič z tímu KTA.

Najlepší tím v počte najazdených kilometrov – je tím JaRo (v zložení Rastislav Krejčí, Roman Branický, Peter Szepesi a Štefan Rezničák), ktorí spolu najazdili 5 027,08 km.

Najlepší tím v počte jázd je tím KTA, ktorí spolu odjazdili celkovo 192 jázd (členovia tímu Jozef Palkovič, Filip Kunka, Peter Kovačič a Rastislav Beňo).

Bonusová kategória – v tejto kategórii bola vyžrebovaná pani Katarína Dobšovičová, ktorá jazdila v tíme Tricajgel (odjazdila 38 jázd).

„Mesto Trnava sa tento rok rozhodlo oceniť zamestnanca aj zo svojich radov. Najviac odbicykloval Ján Šturdík, ktorý najazdil 308 km. Podarilo sa mu to vďaka tomu, že do práce denne jazdil 11 km z Križovian a späť,“ prezradila radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé čítanie

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM