Správy

Aká je miera pozitivity testovaných Trnavčanov? Primátor zverejnil prvé výsledky

V Trnave sa začalo testovanie v sobotu a potrvá štyri dni do utorka 26. januára. Určené je predovšetkým Trnavčanom vo veku od 15 do 65 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Aká je miera pozitivity testovaných Trnavčanov? Primátor zverejnil prvé výsledky
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 v Trnave absolvovalo v sobotu do 12.00 hod. celkovo 3 229 ľudí. „Pozitívnych bolo 38 z nich, čo predstavuje mieru pozitivity 1,18 percenta,“ informoval primátor Trnavy Peter Bročka.

Testovanie v Trnave

V Trnave sa začalo testovanie v sobotu a potrvá štyri dni do utorka 26. januára. Určené je predovšetkým osobám vo veku od 15 do 65 rokov s trvalým či prechodným pobytom v Trnave.

Počas dvoch víkendových dní majú záujemcovia o testovanie k dispozícii 20 odberových miest v 12 lokalitách. Otvorené sú od 8.00 do 18.00 hod. s prestávkou pre zdravotníkov od 12.00 do 13.00 hod. V pondelok (25. 1.) a utorok sa počet odberových miest a lokalít zníži o polovicu oproti víkendu.

V šiestich lokalitách bude zriadených desať odberových miest, občania sa budú môcť testovať od 16.00 do 20.00 h. Občania sa môžu prísť otestovať na ľubovoľné testovacie miesto v čase, ktorý im vyhovuje. Čakacie doby na jednotlivých odberných miestach si môžu pozrieť na stránke testovanie.trna­va.sk aj v aplikácii TrustOne.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

V OBRAZOCH: Skríningové testovanie v Trnave
8
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM