Správy

Akademický senát FF TU vydal stanovisko: Odmieta porušovanie pravidiel

Akademický senát Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity (AS FF TU) sa na svojom stredajšom zasadnutí venoval aj medializovanej kauze výpovedí pedagógov z katedry filozofie.

Ilustračný obrázok k článku Akademický senát FF TU vydal stanovisko: Odmieta porušovanie pravidiel
Zdroj: TASR

Vydal stanovisko, v ktorom odmieta porušovanie etických princípov a pravidiel akademického prostredia.

„Filozofická fakulta je plne funkčná, existujúci študenti vo všetkých stupňoch štúdia aj noví uchádzači o štúdium majú vytvorené podmienky na štúdium aj pre úspešné absolvovanie štúdia na fakulte. Súčasné vedenie fakulty poskytuje záruku dôstojnej spolupráce so všetkými katedrami a všetkými pracovníkmi fakulty a vytvára dostatočný priestor na komunikáciu v rámci kolégia dekana, akademického senátu, stretnutí akademickej obce i osobných stretnutí,“ uvádza sa v stanovisku AS.

V utorok (18. 6.) zverejnila katedra filozofie oznam, že na znak nesúhlasu s postupmi dekana FF, so zrušením programu Systematická filozofia, na ktorý sú naviazané aj habilitačné a vymenúvacie práva a programu Kognitívne štúdiá a vzhľadom na pretrvávajúce zasahovanie do kompetencií garantov a konanie nezlučiteľné s princípmi kolegiality a akademickými štandardmi podali výpovede pedagógovia katedry.

Dekan Erik Hrnčiarik v stredu TASR potvrdil, že mu bolo doteraz doručených sedem výpovedí z avizovaných deväť. Na štvrtok (20. 6.) pozval rektor TU Marek Šmid na spoločné stretnutie vedenie fakulty i pedagógov v

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM