Monika Hanigovská Rôzne

Akcia nabitá hrami a zábavou: V Trnave vypukne herný festival UniCon

V Trnave to bude žiť trojdňovým herným festivalom UniCon. Návštevníkov čakajú konzoly, prehliadka virtuálnej reality a mnoho ďalšieho.

Ilustračný obrázok k článku Akcia nabitá hrami a zábavou: V Trnave vypukne herný festival UniCon
16
Galéria
Zdroj: Herný festival UniCon

Študenti z Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave pripravili druhý ročník herného festivalu UniCon, ktorý sa uskutoční 17. – 19. februára v Trnave a to konkrétne v priestoroch bývalej ZŠ v Jame. Celé podujatie štartuje v tento piatok od 18.00 hodiny.

Druhý ročník bude prebiehať v budove uvedenej bývalej základnej školy, kde festival obsadí na celý víkend všetky tri poschodia aj obe telocvične. Návštevníci sa môžu okrem hier a zábavy tešiť aj na známe mediálne tváre a to konkrétne na Maxihru s Andrejom Bičanom a tiež Didianou. V sobotu program navyše doplní tematická cosplay afterparty v ChillPointe.

Zdroj: Herný festival UniCon

Program bude naozaj pestrý. „Návštevníci sa môžu tešiť na veľmi veľa zaujímavých činností. Na festivale nájdu širokú škálu hier, od tzv. retro hier, starých konzol až po tie najnovšie. Ďalej máme prichystanú najnovšiu prehliadku virtuálnej reality na Slovensku. Ďalej sa môžu tešiť na offline sekciu, kde si budú môcť vyskúšať rôzne spoločenské hry. Lákadlom budú aj cosplay súťaže. To sú takí tí fanúšikovia fantasy, hernej či inej vymyslenej postavy, ktorí sa prezliekajú do takýchto kostýmov. A hráči sa môžu samozrejme tešiť na 48 hodinové trvajúce turné v rôznych hrách,“ povedala pre náš spravodajský portál jedna z organizátorov festivalu, Magdaléna Švecová.

Zdroj: Herný festival UniCon

Uskutočnia sa aj tímové turnaje v esportoch. Najlepšie československé tímy budú počas celého víkendu súperiť o ceny v celkovej hodnote vyše 5000 eur. Hrať sa bude tradične CS:GO, LOL, DOTA2 a Hearthstone, ale pribudne aj Overwatch či Rocket League.

Zdroj: Herný festival UniCon

Festival pripravil i unplugged sekciu s hrami pre malých aj veľkých, kde bude návštevníkov čakať viac než stovka spoločenských hier, pri ktorých sa podľa slov organizátorov dá presedieť aj celý deň. Nechať zlákať sa môžete aj fotostenou s voliteľným pozadím.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

FOTO: V Trnave sa môžete tešiť na herný festival UniCon
16
Galéria
Zdroj: Herný festival UniCon
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM