han Správy Samospráva

Ako ovplyvní blížiaci sa LOCKDOWN cestovný poriadok autobusov? TAKTO budú jazdiť!

Prímestská autobusová doprava bude na území Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) premávať aj po zmene cestovných poriadkov od 13. decembra v posilnenom prázdninovom režime.

Ilustračný obrázok k článku Ako ovplyvní blížiaci sa LOCKDOWN cestovný poriadok autobusov? TAKTO budú jazdiť!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Dôvodom je pretrvávajúci núdzový stav a nariadenia vlády Slovenskej republiky, obmedzujúce školskú dochádzku žiakov 2. stupňa základných a stredných škôl. Informoval o tom odbor dopravnej politiky Úradu TTSK.

Zmeny v poriadkoch

TTSK je však pripravený flexibilne reagovať na zmenu epidemiologickej situácie. V prípade potreby búdu cestovné poriadky upravené tak, aby uspokojili dopyt cestujúcich, a to hlavne žiakov a študentov. Cestovné poriadky, v ktorých sú zapracované všetky zmeny, sú už zverejnené. Cestujúci si môžu overiť presný čas odchodov autobusov na webových stránkach a profiloch na sociálnych sieťach TTSK i jej troch zmluvných dopravcov – ARRIVA Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.

Pozrieť si ich môžete TU.

Ďalšia etapa

V rámci tejto zmeny TTSK spustí už štvrtú etapu projektu Autobus na zavolanie. Päť spojov linky číslo 206 403, ktorá premáva na trase Skalica – Radošovce – Chropov, bude v prípade dopytu cestujúcich zachádzať do obce Koválovec aj počas pracovných dní. Od septembra tohto roka je táto možnosť k dispozícii počas víkendov.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM