Tlačové správy

Ako si Google osvojil dobrý nápad zo Žiliny

Aj v malej krajine, akou je Slovensko, môže vzniknúť nápad, ktorý si napokon osvoja aj nadnárodné giganty ako je Google. Príkladom je aplikácia na vypínanie mobilných dát, ktorá vznikla v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Ako si Google osvojil dobrý nápad zo Žiliny
Zdroj: unsplash.com

Tá aplikácia predbehla dobu, keď umožnila v mobile zapínať a vypínať dáta. Vývojár zo Žiliny dokázal celosvetovo zabodovať, nakoľko mala státisíce stiahnutí. Aj na tom pekne zarobil, keďže tam dával reklamu. Neskôr túto funkcionalitu Google zakomponoval priamo do operačného systému Android," zaspomínal si v podcaste Čaj o 4tej technologický novinár Michal Chabada.

Práve on ako šéfredaktor portálu MojAndroid.sk bol autorom myšlienky súťaže slovenských mobilných aplikácií 4ka Android Code. Celý rozhovor s M. Chabadom si môžete pozrieť vo videu TU.

Na vysvetlenie, kedysi ste si na mobile nevedeli vypnúť čerpanie dát, napríklad, keď ste prekročili hranice. To v tých rokoch mohlo znamenať pekne mastný účet. Aplikácia zo Slovenska tak zachránila mnohým ľuďom nemalé peniaze.

Tento nápad si neskôr Google natoľko osvojil, že dnes máme možnosť vypnúť si čerpanie dát v základnej lište a žiadnu aplikáciu na to nepotrebujeme.

Súťaž 4ka Android Code nedávno odštartovala svoj jedenásty ročník. O víťazoch v ôsmych kategóriách rozhodne verejnosť. Hlasovať v súťaži môžete TU. Jeden z hlasujúcich získa najnovší mobil značky Google Pixel 6.

Ilustračné foto

Zdroj: 4ka

(PR) – Za obsah a obrazový materiál zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: 4ka
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM