Monika Hanigovská Kultúra

Aká NÁLADA panuje v centre Trnavy? Vychutnali sme si Jarmočný víkend! FOTO

V centre nášho mesta odštartoval Jarmočný víkend. Preto sme sa boli pozrieť na to, ako to tam vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Aká NÁLADA panuje v centre Trnavy? Vychutnali sme si Jarmočný víkend! FOTO
28
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

V Trnave už odštartoval Jarmočný víkend. Redakcia Trnava24.sk sa taktiež vybrala priamo na miesto diania, aby zmapovala atmosféru podujatia. Okrem toho aby vás informovala aj o tom, na čo všetko sa môžete tešiť počas najbližších dní.

V centre tradície

V srdci mesta sa už rozložili stánky remeselníkov ľudových výrobkov. Môžete sa tešiť na šperkárov, hrnčiarov, výrobcov perníčkov, no gazdinky možno upútajú tradiční pomocníci do kuchyne a zaujmú vás možno aj napríklad originálne bytové a záhradné doplnky. Lákavé stánky sú na pešej zóne. Očakávame, že ich počet sa pravdepodobne ešte zvýši.

Nielen kolotoče

Atmosféra je na rozdiel od Tradičného trnavského jarmoku komornejšia. Počas našej prítomnosti sa v srdci mesta vznášala vôňa trdelníka a obyvatelia už postávali pred stánkami s burčiakom. Ukrátení neostali ani milovníci zážitkov. Zábavu pre všetky vekové skupiny nájdete na Dolnopotočnej. V čase našej prítomnosti už skúšali kolotoče prví nedočkavci.

Trnavčania si užívajú

Niektorí Trnavčania už neodolali a už v tento deň začali jarmočiť. „Inokedy by som sa tak neponáhľala, ale korona ma vyhnala von. Je skvelé, že môžeme takto na chvíľku zabudnúť na všetko, čo sa okolo nás deje. Skutočne už toho máme viacerí nad hlavu,“ prezradila vysokoškoláčka, pričom podotkla, že sa snaží dodržiavať odstup a rúško nosí všade tam, kde je to potrebné.

„Ani som nedúfala, že sa dočkáme. Jarmok či Jarmočný víkend, extrémny rozdiel v tom nebude,“ myslí si ďalšia oslovená Trnavčanka.

„V meste je to hneď iná atmosféra. Decká sa najviac tešia na kolotoče a stredoveké mestečko pod hradbami,“ vraví nám otecko, pričom deti ho už ťahajú preč, chcú si užiť podujatie.

Stredovek cez víkend

Čo vás čaká v nasledujúce dni? „11. až 12. septembra sa uskutoční Stredovek pod hradbami a Hra Záhada Mocného opasku s hercami! Tento rok, okrem tradičných šermiarskych vystúpení, rytierskych predstavení a zábavných šou, sa môžete tešiť na prekvapenie pre celú rodinu,“ informuje o tom Región Trnava na svojom Facebooku.

Región Trnava láka na stredoveké mestečko pod hradbami, kde si môže návštevník vyskúšať napríklad život remeselníka, kočovného obchodníka alebo člena mestskej posádky, ktorý sa stará o poriadok v uliciach.

„Vyskúšate si brnenie, streľbu z kuše či svoje rytierske predispozície,“ prezrádza tamojšia oblastná organizácia cestovného ruchu.

Podujatie s názvom Jarmočný víkend si budete môcť vychutnať do nedele (12. septembra).

Pozrite sa na fotkách ako si návštevníci vychutnávajú podujatie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

FOTO: Jarmočný víkend v Trnave
28
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM