han Rôzne

Ako to vyzerá vo väznici? TAKTO žijú odsúdení neďaleko Trnavy! FOTO

Aký je život slovenských väzňov? Pohľad do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach nad Parnou stojí za to!

Ilustračný obrázok k článku Ako to vyzerá vo väznici? TAKTO žijú odsúdení neďaleko Trnavy! FOTO
8
Galéria

Na sociálnej sieti Trnavského samosprávneho kraja sa objavilo niekoľko záberov, ktoré ukazujú na život za múrmi väznice. „Boli sme na obhliadke,“ uvádza trnavská župa.

Mnohí si myslia, že všetci odsúdení patria do „jedného vreca“. Lenže, aj kategórie väzňov sú odstupňované podľa závažnosti spáchaného trestného činu. Je však pravda, že v niektorých väzniciach to vyzerá lepšie ako v nemocniciach či školách. Pri pohľade na miestnosti objektu v Hrnčiarovciach nad Parnou nám dáte za pravdu.

„Riaditeľ Marek Kresan nás informoval o fungovaní väznice, dodržiavaní práv väzňov alebo o zabezpečovaní ich zdravotnej starostlivosti. Ústav má najväčšiu ubytovaciu kapacitu na Slovensku s viac ako 1 400 miestami pre odsúdených,“ píše sa na Facebooku Trnavského samosprávneho kra­ja.

Reakcia na fotky

Poriadok, čisto, takmer žiadny prach. Zdá sa, že sa vo väzení na obhliadku pripravili. „Väzni sa tu môžu vzdelávať, pracovať, športovať či kultúrne vyžívať,“ uvádza župa na sociálnej sieti. Netrvalo však dlho a pod príspevkom sa objavil takýto komentár: „Nehnevajte sa, ale niektoré detské domovy nemajú takéto vybavenie… A o domovoch sociálnych služieb ani nehovorím.“

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

👀 BOLI SME SA POZRIEŤ VO VÄZNICI 💡 Dnes sme boli na obhliadke Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach...

Posted by Trnavský samosprávny kraj on Thursday, August 19, 2021
Pohľad za väzenské múry
8
Galéria
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM