han Správy

Aktuálne čísla o koronavíruse hovoria jasne: VIETE, koľko nových pacientov je z Trnavy?

Ako na húsenkovej dráhe. Tak sa dajú opísať štatistiky nakazených na nový koronavírus v Trnave. Kým naposledy bol počet vysoký, teraz je to paráda!

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne čísla o koronavíruse hovoria jasne: VIETE, koľko nových pacientov je z Trnavy?
Zdroj: unsplash.com

Na Slovensku v utorok pribudlo 92 nakazených novým koronavírusom, ich celkový počet tak stúpol na 5860. Laboratóriá otestovali 3235 vzoriek. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke.

Našťastie, nikto nezomrel

Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších šesť pacientov, nepribudlo žiadne nové úmrtie. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR priblížilo, že pozitívne testovaných bolo 48 žien a 44 mužov vo veku od štyroch do 90 rokov.

Dobrá vizitka

Pri pohľade na rozpis pozitívnych pacientov na nový koronavírus je jasné, že v našom meste sme za včerajšok nezaznamenali ani jeden nový prípad. Celkovo pribudlo v Trnavskom kraji „len“ päť pacientov.

Najviac pozitívnych testov bolo v okresoch Bratislava (23), Nitra (12), Prešov (5), Žilina (5), Partizánske (4), Galanta (3), Košice (3), Michalovce (3), Námestovo (3), Nové Zámky (3), Banská Bystrica (2), Čadca (2), Piešťany (2), Poprad (2), Prievidza (2), Senec (2), Sobrance (2), Stará Ľubovňa (2), Šaľa (2), Topoľčany (2) a po jednom prípade bolo v okresoch Gelnica, Malacky, Martin, Považská Bystrica, Ružomberok, Snina, Trebišov, Trenčín.

Ďalšie čísla

V nemocniciach je hospitalizovaných 141 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 107 z nich. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 13 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 14 pacientov.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM