han Správy

Aktuálne informácie o testovaní v Trnave: TIETO štyri dni bude prebiehať skríning!

Len v nedeľu večer vláda rozhodla o celoplošnom testovaní na celom území Slovenska, len postupne na to reagujú mestá. V Trnave sa k tomu postavili takto.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne informácie o testovaní v Trnave: TIETO štyri dni bude prebiehať skríning!
Zdroj: TASR/František Iván

Viac základných informácii o testovaní v Trnave priniesol primátor Peter Bročka.

Hlavné dni

Ako uviedli „na vláde“, že s testovaním sa začalo už v pondelok (18. 1.) a pokračovať sa bude až do 26. januára. Po tomto dátume musíte mať pri sebe doklad o negatívnom teste na COVID-19, keď chcete využívať lockdown. Lenže dovtedy sa samosprávy musia postarať o húfy ľudí.

„Plošné testovanie alebo skríning bude prebiehať štyri dni a to v sobotu a v nedeľu 23. a 24. 1. v čase od 08.00 – 18.00h. Mesto Trnava vytvorí počas víkendu spolu 20 nových odberných miest. V testovaní sa bude pokračovať aj počas pracovných dní v pondelok a utorok 25. a 26. 1. v čase od 16.00 – 20.00h na minimálne 10 odberných miestach,“ napísal primátor Bročka na sociálnu sieť.

Aj elektronicky

Výhodou je, že tí, ktorí nechcú dlho čakať, sa môžu zaregistrovať na konkrétny čas. Ibaže je ťažké odhadnúť, aký nával žiadostí systémy vydržia a či sa bude vôbec dať ešte objednať pre mimoriadny záujem o testy. „Na zrýchlenie administratívneho procesu budete môcť využiť aj elektronickú registráciu. O systéme, presných lokalitách a postupoch vás budeme informovať v priebehu utorka,“ dodal Bročka.


FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Koronavírus na Slovensku

ZÁKLADNÉ INFO K TESTOVANIU V TRNAVE Plošné testovanie a.k.a. skríning bude prebiehať štyri dni a to v sobotu a v nedeľu...

Posted by Peter Bročka on Monday, January 18, 2021
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM