Aktualizované BTW Krimi Správy

Na elektrotechnickej škole v Trnave horeli laboratóriá, FOTO

Požiar na Strednej odbornej škole elektrotechnickej na Sibírskej ulici likvidovalo až 20 hasičov.

Ilustračný obrázok k článku Na elektrotechnickej škole v Trnave horeli laboratóriá, FOTO
9
Galéria

Požiar v priestoroch laboratórií a skladu likvidujú hasiči na Strednej odbornej škole elektrotechnickej na Sibírskej ulici v Trnave.

„Na mieste udalosti zasahujú so šiestimi kusmi techniky aj s použitím výškovej techniky,“ informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR. Pri udalosti sa podľa nej nikto nezranil.

AKTUALIZÁCIA

Poďla hovorkyne sa podarilo hasičom dostať požiar pod kontrolu o 12:35 hod. a momentálne pracujú na jeho likvidácii. „Na mieste udalosti zasahujú takmer dve desiatky hasičov z Trnavy,“ priblížila.

Polícia o 15:20 poskytla informáciu, že na miesto požiaru smeroval vyšetrovateľ hneď po sprístupnení miesta požiaru policajným zložkám. „Miesto činu prevezme vyšetrovateľ s výjazdovým tímom, experti z Kriminalisticko – expertízneho ústavu PZ a použijeme aj služobného psa špeciálne cvičeného na vyhľadávanie urýchľovačov horenia,“ uviedla polícia.

Ohrozí požiar štart školského roka?

Komunikačné oddelenie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) informovalo, že požiar, ktorý vypukol v predpoludňajších hodinách na najvyššom poschodí jednej z budov v areáli Strednej odbornej školy elektrotechnickej, neohrozí začiatok školského roka.

Požiar zasiahol priestory, ktoré má od samosprávy prenajaté spoločnosť VUJE. „Tá má v nich zriadené vlastné školiace stredisko. Kraju vznikla škoda na budove, ktorá je poistená. Požiar sa nedotkol tried a odborných učební školy a ovplyvnená nie je ani prevádzka ubytovania, ktoré škola poskytuje v priľahlej budove. Začiatok školského roka to teda nijako neovplyvní,“ uviedlo komunikačné oddelenie TTSK.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM