Erik Bojničan Krimi

Alkohol za volantom opäť úradoval: Trnavčanka (40) nafúkala viac ako 4 promile!

Polícia opäť nachytala alkoholových previnilcov. Žena (40) z Trnavy podľa policajtov nafúkala riadne promile a nebola jediná, ktorú odhalili.

Ilustračný obrázok k článku Alkohol za volantom opäť úradoval: Trnavčanka (40) nafúkala viac ako 4 promile!
Zdroj: TASR

Včera polícia podľa slov hovorkyne KR PZ v Trnave Márie Linkešovej evidovala dve dopravné nehody a dve osoby pod vplyvom alkoholu. Žene policajti podľa ich slov namerali policajti viac ako 4,00 promile a mužovi 3,58 promile alkoholu v dychu.

Tip od okoloidúceho

Na podozrivé konanie za volantom upozornil políciu podľa ich slov náhodný okoloidúci. „K dopravnej nehode došlo včera, 25. 10. v podvečerných hodinách v meste Trnava. 40 ročná Trnavčanka riadila osobné auto Suzuki v smere od Nitrianskej po Ulici Sladovníckej. V križovatke s Ulicou Bernolákovou neprispôsobila rýchlosť a pri odbočovaní doprava nezvládla riadenie. S pravou stranou auta vyšla na vyšší obrubník, kde si prerezala obe pneumatiky a s autom zostala stáť asi 15 metrov od križovatky,“ upresnila Linkešová.

Na základe anonymu vyslalo operačné stredisko podľa hovorkyne policajnú hliadku, aby situáciu preverilo. „Policajti našli za volantom ženu, ktorú požiadali o vykonaniu dychovej skúšky. V dychu jej zistili 2,11 mg/l alkoholu a po viac ako pol hodine takmer tri promile. Vodičku, ktorá bola bez zranenia, obmedzili na osobnej slobode, zadržali jej vodičský preukaz a predviedli ju na policajnú stanicu. Polícia vedie vyšetrovanie dopravnej nehody v tzv. super rýchlom konaní,“ povedala hovorkyňa, podľa ktorej o vine a treste bude rozhodovať súd v priebehu najbližších dní.

Zavinil nehodu, pokračoval ďalej

Ako uviedli policajti, alkohol namerali aj 54 ročnému vodičovi. Trnavčan ktorý si podľa mužov zákona za volant auta Ssangyong sadol pred obedom a v križovatke ulíc Sladovnícka, Spartakovská, Hlboká a Kollárova nerešpektoval semafor. „Na červenú odbočoval doľava a pri prejazde križovatkou nedal prednosť vodičke na aute Kia. Auto bolo nárazom odhodené do stĺpu verejného osvetlenia a semaforu. Vodič, ktorý nehodu zavinil, pokračoval bez zastavenia ďalej v jazde. Policajti PMJ, ktorí prechádzali práve týmto úsekom, vodiča zastavili a podrobili ho dychovej skúške na alkohol. V dychu mu zistili 1,72 mg/l alkoholu v dychu, čo je 3,58 promile,“ hovorí Linkešová, ktorá dodala, že dychová skúška bola u ženy zo Šenkvíc negatívna a škoda na vozidlách bola odhadnutá na 5000 eur.

„Polícia upozorňuje vodičov, aby naozaj neriskovali. Pri nehodách z nedele mohlo ísť aj o život. Polícia preto apeluje na vodičov, aby po požití alkoholu využili iný spôsob prepravy a zbytočne neohrozovali svojim konaním ostatných ľudí,“ uzavrela hovorkyňa.

FOTO priamo z miesta: Dopravná nehoda v Trnave
3
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM