Tlačové správy

Anglické knihy od McDonald's skvalitnia štúdium cudzích jazykov na Gymnáziu Jána Hollého v Trnave

Najväčšia reštauračná sieť na Slovensku, spoločnosť McDonald's, obdarováva od roku 2021 stredné školy a gymnáziá na Slovensku literatúrou v anglickom jazyku.

Ilustračný obrázok k článku Anglické knihy od McDonald's skvalitnia štúdium cudzích jazykov na Gymnáziu Jána Hollého v Trnave
3
Galéria
Zdroj: McDonald’s

Prostredníctvom tohto projektu sa študentom výrazne skvalitní vyučovací proces a naučia sa rýchlejšie a plynulejšie komunikovať v cudzom jazyku. Aktivity takéhoto typu pozitívne vnímajú a oceňujú aj samotné školy, a preto McDonald's daroval v tomto roku anglické knihy už piatej škole na Slovensku – Gymnáziu Jána Hollého v Trnave.

Spoločnosť McDonald's je lídrom vo svojom segmente a jednou z najväčších spoločností pôsobiacich na Slovensku. Zákazníkom neustále prináša chutné jedlá, ale okrem toho sa snaží byť aj dobrým príkladom a motivuje k edukácii nielen všetkých fanúšikov McDonald's, ale aj iné spoločnosti na Slovensku. Ukážkami tohto prístupu je umiestnenie vtáčích búdok či hmyzích hotelov pri reštauráciách, čím McDonald's upo­zorňuje aj na potrebu ich ochrany a umožňuje zákazníkom voľne pozorovať sýkorky, vrabce alebo včely a motýle. Deti sa tak môžu v oblasti environmentálnej výchovy vzdelávať aj počas pobytu v reštauráciách.

Témou súčasnosti je okrem životného prostredia aj znalosť cudzích jazykov, ktoré je potrebné ovládať vo väčšine profesií. Jedným z nich je anglický jazyk. Prvýkrát sa s ním žiaci zoznamujú už počas štúdia na základnej škole, ale najvýraznejšie zdokonalenie prichádza na stredných školách a gymnáziách. Urýchliť a zároveň skvalitniť proces výučby môže aj literatúra v anglickom jazyku. Študenti sa čítaním kníh zdokonalia v gramatike a štylistike a už počas štúdia sa pripravia na svoju budúcu kariérnu cestu. Pomôcť pri výučbe cudzieho jazyka sa snaží aj spoločnosť McDonald's, ktorá darovala anglické knihy už piatej škole v tomto roku. Tentokrát sa z novo zariadenej knižnice plnej diel ako The Hobbit, The Great Gatsby či 1984 tešia študenti Gymnázia Jána Hollého v Trnave.

zľava učiteľky anglického jazyka Mgr. Svíbová Magdaléna a Mgr. Michaela Solčányová, p. riaditeľka Ing. Marianna Katreniaková, PR manažérka pre McDonald's na Slovensku Lucia Poláčeková a franšízant Anton Novotný. / Zdroj: McDonald’s

Slávnostného odovzdania anglických kníh sa zúčastnila aj Lucia Poláčeková, PR manažérka pre McDonald’s na Slovensku: „Som nesmierne šťastná a hrdá, že môžem odovzdať literatúru v cudzom jazyku už piatej škole v tomto roku. Veľmi ma teší, že študenti majú o knižky veľký záujem a nevedia sa dočkať, kedy si ich požičajú. Tento projekt navyše veľmi kladne oceňujú aj pedagógovia, ktorým knižné tituly pomáhajú pri výučbe anglického jazyka.“

„Gymnázium Jána Hollého v Trnave má dlhoročnú tradíciu vyučovania cudzích jazykov na vysokej úrovni. Poskytujeme vyučovanie v troch študijných odboroch, z toho jeden je bilingválny s vyučovaním v slovenskom a anglickom jazyku. Pred tromi rokmi sme v spolupráci s jazykovou školou začali ponúkať pre našich žiakov možnosť získania certifikátu CAE. Žiaci majú možnosť zlepšiť svoje jazykové kompetencie a plynulú komunikáciu v cudzom jazyku aj pomocou dostupných kníh, ktoré máme v školskej anglickej Knižnici pani Smithovej. Veľmi sa tešíme možnosti, ktorú sme dostali od spoločnosti McDonald´s, vďaka ktorej sme si mohli vybrať nové knižné tituly v anglickom jazyku a obohatiť tým tak našu zbierku kníh. Beletriu ale aj náučnú literatúru budú môcť využívať všetci naši žiaci a vyučujúci. Darované knihy pomôžu našim žiakom v zdokonalení slovnej zásoby, gramatike ale aj v komunikácii. Za podporu vzdelávania anglického jazyka na našej škole vyslovujeme spoločnosti McDonald´s veľké ďakujem,“ slová vďaky takto tlmočila riaditeľka Gymnázia Jána Hollého Ing. Marianna Katreniaková.

Zdroj: McDonald’s

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: McDonald’s
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM