Monika Hanigovská Rôzne

Kalendáre pretáčame na apríl: TOP 10 akcií, ktoré nás v Trnave čakajú

Apríl je už o chvíľu tu. A je sa na čo tešiť. Z podujatí, ktoré sa v Trnave chystajú, sme vybrali 10, ktoré sú podľa nás najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Kalendáre pretáčame na apríl: TOP 10 akcií, ktoré nás v Trnave čakajú
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

HUDOBNÁ POCTA

1. apríla o 19.00, Synagóga – Centrum súčasného umenia

Hneď na začiatku apríla si môžete užiť v našom meste hudobnú lahôdku v podobe koncertu v trnavskej Synagóge – Centre súčasného umenia. Bude sa tam totiž konať podujatie s názvom Hommage à Miroslav Válek, ktoré je súčasne hudobnou poctou samotnému Miroslavovi Válkovi. Na koncerte si budete môcť konkrétne vypočuť jeho zhudobnené básne z albumu Dáma v rýchliku. Autorom hudby je Trnavčan Stanislav Šurin, interpretom Trnavčan Kamil Mikulčík a na podujatí sa predstaví aj zostava muzikantov zo súboru Pacora trio (Stanislav Palúch – husle, Marcel Comendant – cimbal, Róbert Ragan – kontrabas). Koncert Hommage à Miroslav Válek sa uskutoční v rámci festivalu Trnavská hudobná jar 2017.

ANTONIOS VLACHOU – PRIEREZ

4. apríla, 17.00, Západné krídlo radnice

Umenie si môžete vychutnať aj v západnom krídle radnice. Vernisáž výstavy s názvom Antonius Vlachou – Prierez ponúkne pohľad na autorské fotografie a to v duchu surrealizmu, aktu a emotívnych portrétov. Pozrite si prierez tvorby fotografa za posledných osem rokov. Fotografie nesú subjektívne príbehy, v ktorých môže každý nájsť ten svoj.

IMPROLIGA

5. apríla, o 19.00, Kino Hviezda, Paulinská 1

Aj improvizácia môže byť zaujímavá a zábavná. V kine Hviezda sa uskutoční ďalšia „živá“ súťaž v divadelnej improvizácii s názvom , Improliga ktorá prinesie podľa slov organizátora samotným divákom vždy veľa zábavy a to v podobe humorných scénok a dialógov.

DIVADELNÁ PREMIÉRA

8. apríla o 19.00, Divadlo Jána Palárika, Trojičné námestie 2

V našom meste sa chystá premiéra divadelnej inscenácie „LETNÉ OSY, ktoré nás štípu ešte aj v novembri“, od Ivana Vyrypajeva. Názov samotného diela je súčasne aj citátom od neznámeho Ingmara Berna, ktorý otvára autorovu trpkú, trochu absurdnú komédiu o samote, láske, zodpovednosti a dôvere.

TRIO LOTZ- MOZART

9. apríla o 18.00, Trojičné námestie 2, Divadlo J. Palárika, Zrkadlová sieň

V rámci Trnavskej hudobnej jari 2017 si môžeme vychutnať v apríli aj ďalší zaujímavý koncert. Melódie Mozartovej Čarovnej flauty zahrá v Zrkadlovej sieni Trio Lotz.

NA KVETNÚ NEDZELU

9. apríla od 14.30, na trnavskom korze, v Ružovom parku a v Kalokagatii

Zažite ducha Veľkej noci. Akcia s názvom Na Kvetnú nedzelu prinesie hneď niekoľko zaujímavých činností, ktoré môžete prežiť na trnavskom korze, v Ružovom parku aj v Kalokagatii. Nechajte sa zlákať napríklad zdobením vajíčok, už na spomínanom korze o 14.30 hod., alebo si nenechajte ujsť vynášanie moreny v Ružovom parku o 16.00 hodine. Kalogatia voľného času taktiež v rámci „kvetnej nedzele“ pripravila zaujímavý program s veľkonočnou tématikou a to od 15.00 – 18.00 hodiny vo vlastných priestoroch.

TRNAVSKÝ BLŠÁK

22. apríla, 9.00 do 13.00, Hviezdoslava ulica

V Trnave si môžete vyraziť aj na blšák. Ako organizátor akcie uvádza, návštevníci zažijú ozajstnú „blšákovú“ atmosféru a to v centre mesta, kde si môžu kúpiť podľa slov organizátora napríklad cukorničku v tvare slona, staré kukučkové hodiny alebo inú zvláštnosť, akú inde nenájdete.

NEMO A DORY

22. apríla, o 16.00, Kino Hviezda, Paulínska 1

Trnavské deti si taktiež prídu na svoje. V našom meste môžu zažiť muzikál na motív známej rovnomennej rozprávky. Divákom sa predstaví Andrea Somorovská ako morská víla, Barbora Chlebcová v úlohe Dory a Tomáš Horváth stvárni Nema.

HOMMAGE Á FRANZ SCHUBERT

23. apríla o 18.00, Trojičné námestie 2, Divadlo J. Palárika, Zrkadlová sieň

Trnavská hudobná jar 2017 sa v apríli zakončí koncertom s názvom Hommage á Schubert. Vychutnajte si jeden z najslávnejších piesňových cyklov majstra Franza Schuberta – Zimná cesta. V Zrkadlovej sieni sa predstaví Tomáš Šelc, barytón / Bratislava a Dana Hajóssy, klavírny sprievod / Bratislava.

LUCIA ŠORALOVÁ & LA ALMA & NEREZ

26. apríla, o 18.00, Kino Hviezda, Paulínska 1

V Trnave zavládne naživo podmanivý šansón, folk, klezmer či balkánske rytmy a to v podaní Lucie Šoralovej a pôvodných členov skupiny Nerez, Zdeňka Vřešťála a Víta Sázavského. Podľa slov organizátorov sa poslucháči môžu tešiť na večer plný emócií, ktorý zaručí skvelá interpretácia, nádherné melódie, overené skladby aj novinky z dielne Lucie Šoralovej a Nerezákov a kapela La Alma v zložení Martin Brunner – klávesy, Michal Mihok – akordeón, Miloš Klápšte – kontrabas a Juraj Kuchárek – bicie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM