Lucia Lauková Správy

Apríl v Trnave: Novinkou bude Randevú pri víne, tešiť sa môžete na degustácie aj hudbu

Kultúrne stredisko Zaži v Trnave pripravilo na apríl viaceré podujatia. Obyvatelia aj návštevníci sa môžu tešiť na Randevú pri víne aj na tradičné Tý trnafské máje!

Ilustračný obrázok k článku Apríl v Trnave: Novinkou bude Randevú pri víne, tešiť sa môžete na degustácie aj hudbu
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Mestské kultúrne stredisko – Zaži v Trnave pripravilo v spolupráci so zahraničnými umelcami, vinármi i študentmi UCM viacero nových podujatí. Jedným z nich bude Randevú pri víne.

Pôjde o ochutnávku vín, ktorá sa bude konať v sobotu 27. apríla o 16.00 h na Námestí SNP. „Vedľa rozkvitnutých záhonov s ružami sa v sobotu 27. apríla podvečer rozložia vinári. Nové podujatie Randevú pri víne prinesie nielen ochutnávky vín, ale i hudbu. Z balkónika knižnice bude k degustácii a randeniu nad hlavami hrať dídžej,“ priblížili organizátori. Pripravené budú aj dve hudobné vystúpenia kapiel SAYMI a RAMPÁŠ.

Prečítajte si tiež

Ďalšie novinky

Novým podujatím je aj Pixelzest – Svieži festival hier a techológií, ktorý sa bude konať 20. apríla od 10.00 v Kreatívnom centre Trnava.

Ďalšou novinkou bude podujatie Podcastpark, ktoré sa uskutoční v pondelok 22. apríla o 17.00 v Ružo­vom parku.

Deň tanca a Ty trnafské máje!

Tradične nebude chýbať oslava tanca, ktorá sa bude konať 28. apríla na pešej zóne. Dramaturgiu ku Dňu tanca opäť vytvorila Adriana Liptáková, ktorá v Trnave už dlhé roky vedie tanečnú školu.

Na pódiu sa od 17.00 h predstavia tanečné súbory, ktoré prevedú rôzne tanečné štýly od baletu, cez súčasný tanec až po ľudovky.

Apríl ukončia Ty trnafské máje! v Kamenáči. O folklórny zážitok sa 30. apríla postará o 16.00 h Univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý sľubuje bohatý program plný spevu, hudby a tanca spolu so zábavným sprievodným programom pre najmenších.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM