Správy

Areál materskej školy zmenia na nepoznanie: Pribudne herná zóna aj pitná fontánka

Mesto sa zameria na rekonštrukciu areálov jednej z materských škôl. Čo všetko sa zmení?

Ilustračný obrázok k článku Areál materskej školy zmenia na nepoznanie: Pribudne herná zóna aj pitná fontánka
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

„Po sfinalizovaní dokumentácie k projektu prestavby areálu materskej školy Kornela Mahra sa postupne priblížime k stavebnému konaniu a samotnej rekonštrukcii areálu. Projekt je súčasťou širšieho zámeru postupne kompletne obnoviť dvory pri všetkých materských školách v Trnave podobne, ako prechádzajú rekonštrukciou areály trnavských základných škôl," informuje mesto Trnava.

Pre potreby školy

Hlavným prvkom bude herná zóna. Tá bude slúžiť výhradne pre potreby školy. Podľa radnice ju budú tvoriť preliezky a herné prvky. Vyrobené by mali byť predovšetkým z prírodných materiálov a spĺňať by mali potreby detí predškolského veku.

„Neodmysliteľnou súčasťou zóny je mobiliár. Primerane rozmiestnené tu budú cvičebné a herné prvky, lavičky, piknikové sety, odpadkové nádoby, stojany na bicykle, edukačné tabule, pitná fontánka, systémy ochladzovania vonkajšieho priestoru vodou. Odvážnym prvkom tu bude malá vodná plocha, chýbať nebudú tieniace konštrukcie ako stromy, pergoly a slnolamy," prezradil magistrát.

Prečítajte si tiež

Ďalšie novinky

Obrubníky nadväzujúce na plochy zelene by mali byť osadené tak, aby bolo možné bezprostredné vsakovanie dažďovej vody.

„Až prebytočná voda bude odvádzaná do uličnej kanalizácie. Povrchy ako zatrávňovacie dlaždice alebo štrkové trávniky budú vodopriepustné a dlažba uložená do priepustného lôžka umožní odtok zrážkovej vody. Dažďová voda z ihrísk a spevnených plôch bude v maximálnej miere viesť do zelene," informuje mesto.

V areáli odstránia aj starý sklad, pričom postavia nový spolu s umyvárňou. Opravia aj oplotenie areálu.

„Značný dôraz sa v projekte kladie na vegetáciu. Ozelenenie exteriéru bude vychádzať zo súčasného stavu vegetačných prvkov. Súčasná zeleň sa ošetrí a doplní pridaním novej vegetácie na základe nevyhnutnej, účelovej a estetickej dosadby stromov, krov a trvaliek," prezradil magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Rekonštrukcia areálu materskej školy Kornela Mahra
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM