Dominika Handzušová Šport

Arimex Challenger Trophy so silným ročníkom: Na trnavskej antuke si zahrá aj Haase

Čo do obsadenia najsilnejší ročník Arimex Challenger Trophy v Trnave sa začne v sobotu. Najväčším ťahákom bude holandský tenista Robin Haase, spomedzi Slovákov sa priamo do hlavnej súťaže dostal Andrej Martin.

Ilustračný obrázok k článku Arimex Challenger Trophy so silným ročníkom: Na trnavskej antuke si zahrá aj Haase
Zdroj: TASR

Na najväčšom mužskom antukovom podujatí na Slovensku sa predstavia aj Španiel Albert Montanes, Rumun Victor Hanecu, Nemec Dustin Brown či Taliani Filippo Volandri s Potitom Staracem.

Silný ročník

„Tento ročník trnavského challengeru bude najsilnejšie obsadeným v histórii. Privítame jedenásť bývalých hráčov z prvej svetovej stovky. Posledný tenista, ktorý má istú účasť v hlavnej súťaži, je na 201. priečke a to na challengeroch nebýva zvykom. Voľné karty dostanú Karol Beck, Miloš Mečíř ml. a český daviscupový reprezentant Jan Hájek. Šancu dostať sa do hlavnej súťaže má v prípade nejakých odhlášok aj Jozef Kovalík,“ informoval na utorňajšej tlačovej konferencii manažér turnaja Roman Šmotlák.

Na príchode Haaseho má veľkú zásluhu riaditeľ turnaja Dominik Hrbatý. „Poznám Robina ešte ako juniora, často sme spolu trénovali. Sám sa mi ozval, že by rád prišiel na tento turnaj, nech mu ho bližšie predstavím. Som veľmi rád, že ho privítame v Trnave. Má veľký potenciál. v minulosti už bol na 33. priečke. Diváci sa majú na čo tešiť,“ povedal Hrbatý.

Hlavná súťaž začne exhibíciou

V úvodný deň hlavnej súťaže 15. septembra o 16:00 hod. je na programe exhibícia, v ktorej na dvorci predvedú svoje umenie Hrbatý, Beck, Jan Krošlák a Marián Vajda – tréner svetovej jednotky Srba Novaka Djokoviča. „Pre fanúšikov to bude veľké lákadlo, vidieť Maroša Vajdu na Slovensku nie je každodenná záležitosť,“ dodal dlhoročný líder slovenského daviscupového tímu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM