Správy

Autá namiesto stánkov: Mesto otvorilo záchytné parkovisko za zimným štadiónom

Viac ako 50 parkovacích miest vzniklo iba za náklady spojené s dopravným značením. V ďalšej fáze by sa malo záchytné parkovisko ešte rozšíriť.

Ilustračný obrázok k článku Autá namiesto stánkov: Mesto otvorilo záchytné parkovisko za zimným štadiónom
Zdroj: Peter Bročka

„Na ploche bývalého trhoviska vzniklo nové parkovisko. Odstránením starých stánkov, ktoré nachádzali svoje využitie iba počas trhu, získali obyvatelia a návštevníci mesta verejný priestor, ktorý využijú oveľa efektívnejšie,“ informuje mesto Trnava.

V prvej fáze sa vytvorilo 56 nových parkovacích miest. Ako prezradila radnica, bolo to s minimálnymi nákladmi. Celkový počet parkovacích miest vo finálnej fáze presiahne 80.

Ako je spoplatnené?

Do soboty 15. októbra bolo možné parkovisko využívať bezplatne. Dnes už je zaradené do Zóny B.

„Zóna B je spoplatnená iba od pondelka do piatku od 8.00 do 18.00 h, večery a víkendy sú zadarmo. Cena parkovného je v nej len 20 centov za hodinu, s ročnou parkovacou kartou stojí Trnavčana celodenné parkovanie na ktoromkoľvek parkovisku v Zóne B menej než 15 centov na deň. Obyvatelia už spustených rezidentských zón parkujú na všetkých parkoviskách typu B bezplatne,“ informuje magistrát.

Prečítajte si tiež

Ďalšia fáza

Parkovisko môžu využívať napríklad rodičia detí z blízkej základnej a materskej školy. Parkovať tam môžu do 8.00 bezplatne.

V čase medzi 14.00 a 15.30 môžu využiť bezplatné parkovanie počas 15 minút na vyzdvihnutie detí.

„V nasledovnej fáze sa odstránia plotové konštrukcie, zjednotia sa plochy a lokálne sa vymenia povrchy. Na voľné plochy sa vysadia stromy. Napokon sa pripraví elektrifikácia na neskoršiu inštaláciu nabíjacích staníc pre elektromobily,“ informuje mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM