Samospráva

Autá vymenili za autobusy: V Trnavskom kraji využilo bezplatné jazdy vyše 50-tisíc ľudí

Do Svetového dňa bez áut sa zapojili aj obyvatelia Trnavského kraja. Cestovanie prímestskými autobusmi bolo pre všetkých zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Autá vymenili za autobusy: V Trnavskom kraji využilo bezplatné jazdy vyše 50-tisíc ľudí
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Bezplatné cestovanie na linkách všetkých troch dopravcov v rámci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) počas Svetového dňa bez áut využilo vyše 50 000 ľudí.

Cestovali zadarmo

Cestovanie prímestskými autobusmi bolo zadarmo pre všetkých aj bez potreby preukázať sa platným vodičským preukazom. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

TTSK sa podľa Viskupiča opäť aktívne zapojil do Európskeho týždňa mobility 2021. „Stále zvyšujeme atraktivitu cestovania v prímestskej autobusovej doprave. Tí, ktorí sa rozhodli v rámci Svetového dňa bez áut cestovať autobusmi, si vyskúšali, že verejná doprava je reálnou alternatívou individuálnej, šetrí čas aj peniaze. V tejto dobe je významný aj ekologický rozmer hromadného cestovania,“ povedal Viskupič.

Lístok ako vstupenka

Do kampane za zvýšenie povedomia o udržateľnej mobilite sa druhýkrát zapojili aj kultúrne inštitúcie TTSK. Držitelia cestovných lístkov z prímestskej autobusovej dopravy z Európskeho týždňa mobility môžu až do konca októbra bezplatne navštíviť múzeá či galérie.

O novinkách a o tom, kto môže cestovať za 1 euro, sa dočítate na druhej strane!

Aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM