Správy

Automobilku v Trnave čaká MEGA investícia: Matovič vychválil svojich rodákov, VIDEO

Trnavskú automobilku čakajú veľké zmeny. Koncern preinvestuje v závode 180 miliónov eur. Požiadal aj o štátnu pomoc.

Zdroj: TASR/Jakub Popelka

Trnavská automobilka Stellantis Slovakia plánuje preinvestovať približne 180 miliónov eur. Firma sa tak pripravuje na výrobu nových modelov automobilov, ktoré by mali nahradiť súčasne vyrábaný sortiment.

Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informoval premiér Eduard Heger (OĽANO). Pôjde o segment malých automobilov, z ktorých veľká časť bude elektrických. Konkrétne modely a značky však nespresnili.

„Trnava získala od koncernu nový výrobný program a bude sa jednať o investíciu vo výške 180 miliónov eur,“ povedal Heger.

Pripomenul, že automobilka od roku 2005 preinvestovala na Slovensku 1,2 miliardy eur a vyrobila takmer štyri milióny automobilov.

Prvé nové modely by mali zísť z výrobnej linky koncom budúceho roka. Automobilka podľa premiéra požiadala aj o štátnu pomoc, no zatiaľ o nej nebolo rozhodnuté.

Zo Slovenska

Automobilka Stellantis Slovakia priamo zamestnáva 4 000 ľudí a ďalších 20 000 pracuje pre jej subdodávateľov. Minister financií Igor Matovič (OĽANO) zdôraznil, že investíciu a nový výrobný program vedenie koncernu umiestni do Trnavy, napriek obrovskému konkurenčnému tlaku 24 sesterských závodov po celej Európe.

„Ak chcela vyhrať Trnava tento súboj v rámci vlastnej firmy o túto perspektívu, o novú budúcnosť, museli presvedčiť, že Trnava za to stojí, že zamestnanci dokážu produkovať mimoriadne vysokú kvalitu,“ dodal Matovič.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Trnavskú automobilku čaká investícia za 180 miliónov eur
10
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM