Dominika Handzušová Rôzne

Bercajgel má tri roky: Narodeniny oslávi výročnou cyklojazdou

Na Trnavčanov čaká už tretia tradičná oslava štartu bicyklovačiek Malým Rímom. Podujatie s názvom Bercajgel oslavuje totiž tretie narodeniny. Oslava sa bude konať v areáli Golf Trnava.

Ilustračný obrázok k článku Bercajgel má tri roky: Narodeniny oslávi výročnou cyklojazdou
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

V stredu 20. augusta sa na už tradičnom mieste pred kinom Hviezda stretnú milovníci bicyklov. O 19:00 hod. štartuje tretia výročná „cajglovačka“. Trať povedie tak ako minulý rok do Kamenného mlynu, kde bude pripravená spoločná opekačka a lákavá tombola.

Kráľ roka

Bercajgel vznikol s cieľom podporiť tvorbu mestskej cyklistiky a cyklotrás v Trnave. „Je pre všetkých, ktorí sa chcú rozhýbať, zoznámiť, ukázať svojho dvojkolesového tátoša ostatným. Spoločne sa zabavíme a pocajglujeme po Trnave,“ uvádzajú organizátori a zakladatelia projektu. Povinnou výbavou ostáva reflexný prvok, predné a zadné svetlo a cyklonálada.

Bercajgel, to nie je len každoročná veľká jazda cez Trnavu. Organizátori nelenia počas celého roka. Situácia pre cyklistov sa v našom meste postupne zlepšuje a Bercajgel ju spríjemňuje rôznymi podujatiami. Ani toto leto nechýbali rôzne súťaže či aktivity pre deti. Leto zakončí Brejcajgel 30. augusta ďalšou akciou spolu s inlajnistami.

Nebude chýbať pozdravenie Trojičky

Tohtoročná trasa využije niekoľko úsekov, ktoré do trnavských cyklotrás pribudli len nedávno. Po tradičnom štarte na Paulínskej ulici, prechode cez Hlavnú a otočke na Trojičnom námestí prejdú cyklisti promenádou v Bernolákovom sade. Cez nový úsek na Hospodárskej naviažu na Park Janka Kráľa a následne sa po Bottovej napoja na chodník do Kamenáča. Cieľom je areál Golf Trnava.

Foto: ilustračné.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM