Dominika Handzušová Rôzne

Berliner oslávi jar hip-hopom: Na Zeremonii vystúpia TIETO formácie

Zeremonia je hip-hopovou oslavou blížiacej sa jari. Pozrite sa, kto povedie túto oslavnú ceremóniu v trnavskom dočasnom kultúrnom priestore.

Ilustračný obrázok k článku Berliner oslávi jar hip-hopom: Na Zeremonii vystúpia TIETO formácie
Zdroj: Dnes24.sk

Zeremonia je hip-hopovou oslavou blížiacej sa jari – lámania ľadov, kvitnutia snežienok a ničivých záplav z roztopeného snehu. V piatok 27. februára v Berlineri vystúpia tri české hip-hopové formácie Mutanti Hledaj Východisko, Edoshův Kurník a Idkfa.

Zmutovaný rap

Mutanti hledaj východisko sú Jan Vejražka a Jiří Konvalinka a občas aj speváčka Berenika Kohoutová. Po dvojici vianočných demoalbumov (2010, 2011) vydali v decembri 2014 svoj debutový album Můj bůh září do mých temnot – černoch (Landmine Alert). Slovami Jonáša Zbořila Mutanti “stavajú dohromady trochu úchylné predstavenie, prevteľujú sa do rolí ľudí, ktorých nechcete stretnúť alebo ich stretnúť nemôžete, pretože sa schovávajú v kanáloch. Zmutovaný rap dua absolventov DAMU sa vám zaryje pod kožu.”

Kurník a Idkfa

Edoshův Kurník sami seba opisujú ako “dada hovada” s divadelnými prvkami. Kombinujú ženský rap a spev dvojice Narušená Trombóza a Laktóza s rapom a beatmi od Edosha a Ku-Beatovým beatboxom. Členovia zoskupenia sú súčasťou aj ďalších projektov, napríklad Seks alebo rapujúceho “gango-hejna” PTAKZ.

Idkfa: “Vyprošťovací lektvar z kocoviny postapokalyptického věku” (Petr Balada) alebo Inkoherentníde­likventikřečo­vitěfakujícíab­solutno majú za sebou plodný rok. Vydali postupne nahrávky Všechny!zbraně!dě­tem!, SMRDsürky, memesis a KOST. Inkoherentnú zostavu v Berlineri vytvoria Smrad a členky/ovia Edoshovho Kurníku, na nahrávkach sa podieľajú ďalší delikventi.

Kedy a za koľko?

Zeremonia začne v piatok 27. februára od 20:00 hod. vystúpením jihlavskej emo-doom rapovej formácie Idkfa. Od 21:00 hod. pokračuje kutnohorský Edoshův Kurník a od 22:00 hod. pražský experimentálny rap Mutantov. Vstupné je 5 €, s lístkom máte navyše zdarma vstup na Bravo Party v ArtKlube.

Foto: ilustračné, Berliner

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM