Júlia Vargová Kultúra Rôzne

Berte deky, chystá sa Trnavský piknik: Na Kalváriu láka skvelým jedlom aj programom

Príjemní ľudia sa stretnú v príjemnom prostredí počas predposlednej júnovej nedele. Obľúbený Trnavský piknik mieri na Kalváriu.

Ilustračný obrázok k článku Berte deky, chystá sa Trnavský piknik: Na Kalváriu láka skvelým jedlom aj programom
Zdroj: TASR

Baľte jedlo, pitie a spoločenské hry. Posedenie v tráve si užijeme už 23. júna 2019 medzi 13:00 a 19:00. Informovala o tom radnica na svojej stránke. Pre tých čo si chcú oddýchnuť na maximum, bude pripravené občerstvenie i zaujímavý program priamo na mieste. „O hudobný program sa postará kapela SwinGang, ktorá interpretuje špecifický štýl Jazz Manouche alebo Gypsy Jazz. Ide o swingovú hudbu 20. až 40. rokov minulého storočia. Ak vás swingový tanec chytí za srdce, vyskúšajte po koncerte workshop s profesionálnou tanečnou skupinou B-SWING,“ uvádza mesto.

Ďalej dodáva, že pre deti je pripravené divadlo MAKILE. To predstaví interaktívne detské predstavenie s názvom O pahltnom hadovi Všespapajkovi. „Samozrejme, že nebude chýbať ani detský kútik, maľovanie na tvár či ping-pong medzi stromami,“ upresňuje radnica.

Pre návštevníkov sú pripravené aj komentované prehliadky po kalvárii. Sprievodkyňa Emília Valachovičová priblíži jej históriu a význam.

„Základnou pohnútkou k vzniku tejto akcie bolo podnietiť ľudí k vytváraniu nových komunít a oživiť verejný priestor. Trnavčania mali niektoré miesta zaškatuľkované ako nepoužiteľné a vhodné akurát tak na prechádzky so psom, no aj vďaka Trnavskému pikniku sme nanovo objavili Ružový park, Botanickú záhradu či prírodnú scenériu Kamenného mlyna. Vytvorili sme tak nový vzťah k týmto donedávna zabudnutým alebo nepoznaným miestam,“ hovorí organizátor akcie Peter Cagala, vedúci úseku kultúry Správy kultúrnych a športových zariadení mesta Trnava.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM