Lucia Lauková Správy

Betlehemské svetlo dorazilo opäť do Trnavy: Odpáliť si ho môžete aj na radnici

Skauti priniesli Betlehemské svetlo aj do Trnavy. Plamienok sa rozhorí v trnavských kostoloch a k dispozícii je aj na trnavskej radnici.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo dorazilo opäť do Trnavy: Odpáliť si ho môžete aj na radnici
Zdroj: Mesto Trnava

Aj tento rok priniesli trnavskí skauti Betlehemské svetlo do Trnavy. V nedeľu 17. decembra 2023 ho na adventných trhoch oficiálne odovzdali viceprimátorke Eve Nemčovskej. Počas nasledujúcich dní sa plamienok z Betlehema rozžiari aj v trnavských kostoloch.

„V stredu 20. decembra 2023 priniesli skauti toto svetlo pokoja a lásky aj na trnavskú radnicu. Záujemcovia, ktorí si chcú betlehemské svetlo priniesť do svojich domovov na štedrovečerný stôl, si ho môžu odpáliť na radnici oproti informátorovi,“ uvádza mesto.

Prečítajte si tiež

Skauti budú roznášať svetlo až do Štedrého dňa. Svetlo prinesú do nemocníc, azylových domov, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti, budú ho odpaľovať veriacim na predvianočných svätých omšiach a pobožnostiach, doručia ho k ľuďom priamo domov a zavítajú už po 30-krát aj na pomyselnú strechu Slovenska – na Lomnický štít.

V predvianočnom období sa do šírenia Svetla k ľuďom, do obcí a do jednotlivých ustanovizní zapájajú stovky skautov. „Svetielko nádeje roznesieme po celom Slovensku už po tridsiaty štvrtýkrát ako symbol pokoja, lásky a mieru. S týmito hodnotami, ktoré Betlehemské svetlo nesie, chceme tento plamienok priniesť aj na naše východné hranice. Tam ho prevezmú ukrajinskí skauti, aby osvetlili svoju krajinu nádejou a pokojom,“ povedal Marián Suvák, koordinátor Betlehemského svetla na Slovensku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM