Správy

Biely Kostol ožije TROJDŇOVÝM programom: Prídu známe slovenské kapely

Štadión v Bielom Kostole hostí podujatie Wind of change. Spojí obyvateľov troch krajín a ponúkne bohatý kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Biely Kostol ožije TROJDŇOVÝM programom: Prídu známe slovenské kapely
Zdroj: Erik Wittner/PKO Prešov

Trojdňový program podujatia Wind of change, pri ktorom sa stretnú obyvatelia partnerských obcí Biely Kostol, Šitbořice z Českej republiky a Carnuntum z Rakúska, pripravila slovenská obec z okresu Trnava. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Trnava Alexander Prostinák.

Ako doplnil, program sa začne v piatok 9. júna a súčasťou budú aj hudobné vystúpenia. Podujatie sa bude konať na futbalom štadióne.

„Hlavnou témou podujatia je zbližovanie obcí a ich obyvateľov, ale podujatie zároveň prinesie množstvo zaujímavých kultúrnych aktivít. Okrem nášho folklórneho súboru Bílokostolčané vystúpia tiež známe slovenské kapely,“ uviedla starostka obce Biely Kostol Iveta Paulová.

Hudobné vystúpenia

V prvý deň zavŕšia program hudobné vystúpenia skupín Peter Bič Project a Kmeťoband. „V sobotu po 19.00 h vystúpia kapely Iné Kafe a Hudba z Marsu. Vstup na podujatie je voľný,“ doplnila starostka.

Všetky tri obce, Šitbořice, Carnuntum i Biely Kostol, spája tradícia vinárstva, a tak v piatok a v sobotu (10. 6.) bude na programe medzinárodná degustácia vín z jednotlivých regiónov. Súčasťou budú aj posedenia, diskusie a výmena skúseností z praxe.

Program pre rodiny

Na sobotu organizátori pripravili aktivity aj pre rodiny s deťmi. Program doplní prezentácia dobrovoľníckych mimovládnych organizácií z partnerských obcí a trhy domácich produktov a handmade výrobkov z partnerských krajín a Trnavského kraja.

Podujatie vyvrcholí v nedeľu 11. júna súťažou v pečení koláčov, projekciou filmu o národnostných menšinách a remeselnými dielňami, kde sa účastníci podujatia môžu medzi sebou podeliť o tradície svojich predkov.

Kompletný program nájdete na druhej strane!

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM