Kultúra

Blíži sa letný Rošindoslký TRH: Ponúkne domáce produkty aj letné KINO

V Ružindole pri Trnave sa bude v posledný júnový deň konať tradičný Rošindolský trh. V stánkoch nebudú chýbať dobroty od domácich výrobcov. Pripravený je aj program.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa letný Rošindoslký TRH: Ponúkne domáce produkty aj letné KINO
Zdroj: Peter and Veronika

Rošindolský trh sa bude konať v piatok 30. júna v Ružindole pri Trnave. Podujatie každoročne láka obyvateľov obce i návštevníkov z blízkeho okolia.

Trh sa začne o 17:00 hodine, kedy priestranstvo v centre obce už tradične zaplnia predajné stánky s domácimi potravinami, ako sú sirupy, džemy, pečivo aj ovocie.

Prečítajte si tiež

Domáci výrobcovia

„Trhy podporujúce miestnych výrobcov sa tešia veľkému záujmu. Rošindolský trh je menšie lokálne podujatie s autentickou atmosférou, ktoré pravidelne navštevujú obyvatelia Ružindolu, ale tiež z Trnavy a okolitých obcí. Začiatok prázdnin môžu osláviť v nerušenej atmosfére tejto pokojnej obce neďaleko Trnavy ochutnávaním miestnych produktov, ako sú víno, čerstvé pečivo, ovocie i zelenina," pozýva Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Zábava pre deti

Ako je už v Ružindole zvykom, podujatie budú sprevádzať nielen lokálni výrobcovia, ale aj umelci ako Graeme Mark a tiež hasiči z DHZ v Ružindole, ktorí deťom porozprávajú o tom, ako sa správať v prítomnosti ohňa.

Najmenších zabaví predstavenie Kapitán kotvička od Divadla Agapé. Podujatie sa bude konať na priestranstve za kultúrnym domom.

Letné kino

Bodkou za letnou edíciou Rošindolského trhu bude kino pod holým nebom. Na programe je premietanie českej komédie Želanie k narodeninám od 21:00 h. v záhrade Rosenthal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM