Aktualizované Lucia Lauková Správy

Najväčší PROTEST farmárov: Prechádzať budú cez TIETO úseky v Trnavskom kraji

Nespokojní farmári opäť vyrazia na cesty. Protestovať budú aj v Trnavskom kraji. Tvoriť sa môžu kolóny.

Ilustračný obrázok k článku Najväčší PROTEST farmárov: Prechádzať budú cez TIETO úseky v Trnavskom kraji
18
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Vo štvrtok 22. februára budú na Slovensku protestovať farmári. Na cestách bude vyše 2-tisíc traktorov. Na možné kolóny a obmedzenia súvisiace s prejazdom poľnohospodárskej techniky upozornila Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora, ktorá protest zvolala.

Poľnohospodári takýmto spôsobom vyjadrujú svoj nesúhlas so smerovaním agropolitiky EÚ a podporujú protestujúcich farmárov v ďalších krajinách EÚ.

Prečítajte si tiež

Prečo protestujú?

Medzi hlavné dôvody nespokojnosti európskych poľnohospodárov patria množstvo byrokracie, nereálne postavené zelené ciele a nedostatočná ochrana európskych trhov pred dovozmi ukrajinských komodít.

Protesty budú prebiehať takmer v každom väčšom meste. Desiatky kusov poľnohospodárskej techniky budú prechádzať aj mestami v Trnavskom kraji.

Protest sa začne o 9.00 hodine a trvať bude do 14.00 až 15.00 hodiny.

Trnavský kraj

V Trnavskom kraji sa očakáva 110 kusov poľnohospodárskej techniky. Farmári budú do Trnavy prichádzať z okresov Hlohovec, Piešťany, – hviezdicovito na vjazdoch do Trnavy od Hrnčiaroviec, Zelenča, Zavaru, Bieleho Kostola, Ružindola, Zvončína, Bolerázu, Krupej, Špačiniec a Bučian.

V Trnave bude dočasne zablokovaný úsek križovatky Bučianska – Rybníkova – Špačinská – Hlboká.

„Kolóny traktorov začnú vo štvrtok prichádzať do mesta približne o 10.00 h zo všetkých smerov a dopravné obmedzenia budú trvať asi jednu hodinu. Poľnohospodári s ťažkou technikou budú smerovať na veľké parkovisko na Rybníkovej ulici. Z tohto dôvodu bude vo štvrtok parkovacia plocha pred reštauráciou a aquacentrom uzavretá od 00.01 h do 16.00 h. Doprava bude usmerňovaná v zmysle dočasného dopravného značenia,“ upozornila radnica.

Galanta

V Galante sa očakáva 150 kusov poľnohospodárskej techniky. Protestná jazda pôjde cez ul. Hlavná, Vajanského, Matúškovská obchvat C1 tr. 75,35, C3tr 507 a späť na ul. Hlavná.

Senica

Výjazd – Senica (parkovisko Dolné Suroviny), Radošovce, P.Močidlany, Holíč (hraničný priechod Holíč-Hodonín)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM