Krimi

Boli pozitívni, ale na test išli opäť: Výsledok ich nepotešil

Nedôverčivých Slovákov, ktorí sa s pozitívnym testom išli opäť otestovať, pribúda. Viacero prípadov riešia policajti v Trnavskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Boli pozitívni, ale na test išli opäť: Výsledok ich nepotešil
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Polícia v Trnavskom kraji prijala od rána štyri podnety v súvislosti s opakovaným testovaním osôb. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

V obci Boleráz prišiel muž na testy v sobotu (31. 10.) aj nedeľu, oba testy boli pozitívne. Prípad polícia nahlásila regionálnemu úradu.

Skúsili to aj ďalší

Opakovane pozitívny test bol zaznamenaný aj v obci Pusté Úľany v okrese Galanta. „Policajt, ktorý je na odbernom mieste oznámil, že osoba, ktorá bola včera pozitívne testovaná, sa dnes dostavila opäť na test. Test vyšiel opäť pozitívne,“ uviedla polícia.

Narobili si problémy

Policajti zistili opakovaný test u muža z obce Dolné Saliby v okrese Galanta. „Dnes prišiel opakovane aj napriek tomu, že včerajší test bol pozitívny. Test mu zmenu nepriniesol. Svojím konaním vystavili tieto osoby nebezpečenstvu čakajúcich ľudí a členov odberných tímov, ktorí nemajú ochranné obleky. Všetci pozitívne testovaní občania pritom dostali jednoznačné pokyny týkajúce sa povinnej karantény a postupov, ktoré ignorovali,“ doplnila polícia.

Na opakovanom testovaní sa zúčastnil bezdomovec v Piešťanoch, s pozitívnym výsledkom. „Predstavitelia samospráv mysleli aj na takéto prípady a zriadili takzvané karanténne mestečká. V Piešťanoch je prispôsobené v budove bývalého detského domova, kde bude aj tomuto mužovi umožnené absolvovať karanténu,“ uviedla polícia.

Polícia rieši uvedené prípady a konanie občanov vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM