Júlia Vargová Krimi

Bombová hrozba: Polícia prehľadáva okresný súd v Trnave

Na súdoch na území celého Slovenska prebiehajú pátrania kvôli bombovej hrozbe. Oznámenie bolo prijaté v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku Bombová hrozba: Polícia prehľadáva okresný súd v Trnave
Zdroj: TASR

Oznámenie o bombe na okresnom súde polícia prijala krátko pred 9:00, v stredu, 10. apríla. Oznámenie bolo prijaté od operátora tiesňovej linky 112. Informovala o tom Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. Nahlásená bola bomba na okresnom súde.

„Polícia ihneď prijala bezpečnostné opatrenia a z dôvodu, že oznamovateľ nespresnil konkrétne miesto, polícia vykonáva pyrotechnické prehliadky aj so služobnými psami a kynológmi po celom území Slovenska,“ informuje Linkešová.

Pre bombovú hrozbu museli evakuovať celé budovy viacerých súdov. V akcii sú pyrotechnici i psovodi. „V okrese D. Streda sa informácie nepotvrdili,“ uvádza hovorkyňa. V ostatných okresoch opatrenia naďalej prebiehajú," dodáva.

Polícia prijala informáciu, že v budove Okresného súdu Trnava je bomba aj pred týždňom, v utorok, 2. apríla o 09:13. Krátko pred pol 11 však boli minulo-týždňové prehliadky podľa policajnej hovorkyne ukončené s negatívnym výsledkom.

Polícia už začala so stotožňovaním podozrivého, ktorý bombu nahlásil dnes. „Polícia zároveň stotožňuje osobu volajúceho, ktorý je podozrivý zo šírenia poplašnej správy,“ uvádza Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM