Správy

Bude sa v Trnave stavať? Vzniknúť by mohol mestský blok s bývaním a novou škôlkou

Vedenie mesta chce spoznať kvalitné návrhy na prípadný nový mestský blok. Chýbať by v ňom nemala zeleň a dostupné služby.

Ilustračný obrázok k článku Bude sa v Trnave stavať? Vzniknúť by mohol mestský blok s bývaním a novou škôlkou
Zdroj: Mesto Trnava

Mesto Trnava vyhlásilo verejnú anonymnú urbanisticko-architektonickú súťaž s názvom Mestský blok Spartakovská v Trnave.

„Jej cieľom je vybrať spracovateľa najlepšieho návrhu komplexného riešenia priestoru s výmerou 23 500 m² v lokalite Vozovky, ohraničeného ulicami Spartakovskou, Sasinkovou, Konštantína Čulena a parkoviskom bytového domu na Spartakovskej 11 – 13," informuje mesto Trnava.

So zeleňou

Podľa radnice bude nosnou funkciou nového mestského bloku kvalitné bývanie s energeticky pasívnym štandardom, nová materská škola s rozšírenou kapacitou, flexibilné prenajímateľné priestory a plnohodnotný park a verejné priestory.

„Do návrhu musia byť začlenené aj jestvujúce perspektívne stromy a navrhnutá zeleň má plniť nielen izolačnú funkciu v smere od Spartakovskej ulice, ale vytvárať aj podmienky na aktívne trávenie voľného času pre obyvateľov a podieľať sa na zvýšení biodiverzity a ekostability tejto lokality s presahom do okolia. Napomôcť tomu má aj hospodárenie s dažďovou vodou, ktorá bude zo striech stekať do povrchového odtokového systému a rozvádzaná do retenčných nádrží, vsakovacích poldrov, dažďových záhrad či umelých mokradí," prezradil magistrát.

Prečítajte si tiež

Moderná lokalita

Zámerom mesta je vytvoriť moderný mestský blok s príjemnými verejnými priestormi a udržateľnou dopravnou aj technickou infraštruktúrou.

„Riešenie územia má zachovať kontinuitu zeleného koridoru od križovatky Spartakovskej a Hlbokej cez sídlisko Koniarekova až po navrhovaný park v novobudovanej obytnej zóne Prúdy," informuje mesto Trnava.

Záujemcovia môžu súťažné návrhy posielať do 13. októbra. Od 27. do 28. októbra ich bude hodnotiť odborná porota a vyhlásenie súťaže by malo byť do 11. novembra.

Viac informácií nájdete v dokumente Mestský blok Spartakovská v Trnave po kliknutí na TENTO odkaz.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM