Monika Hanigovská Rôzne

Bude to zážitok: V novom trnavskom parčíku zažijeme Kino pod hviezdami

V parčíku Bela IV. v Trnave sa budú premietať dokumentárne filmy. A to ešte nie je všetko. Návštevníci sa môžu tešiť aj na diskusiu s cestovateľmi.

Ilustračný obrázok k článku Bude to zážitok: V novom trnavskom parčíku zažijeme Kino pod hviezdami
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Milovníci filmov sa majú na čo tešiť. Mesto Trnava v spolupráci s filmovým klubom Naoko totiž pozýva na premietanie dokumentárnych snímiek a to v rámci projektu s názvom Kino pod hviezdami.

To sa uskutoční 22. a 29. júla so začiatkom vždy o 21.00 hodine. Ako uvádza organizátor akcie, vstup na premietanie bude voľný.

Takéto premietanie si budú môcť diváci v parčíku Bela IV. vychutnať vôbec po prvý raz. To však nie je ešte všetko. Podujatie totiž ponúkne aj diskusiu s cestovateľmi z Trnavy.

Prinášame vám filmový program Kina pod hviezdami:

22. júla od 21.00 hod.:

  • Sloboda pod nákladom (2016, réžia: Pavol Barabáš, 61 min)

Nenechajte si ujsť dokumentárny film s názvom Sloboda pod nákladom, ktorý odhalí viac o tatranských nosičoch. Ako uvádza organizátor akcie, dokumentom odhalíme najstaršiu generáciu tatranských nosičov a možno pochopíme, prečo v Tatrách ostali nosiči poslednými mohykánmi na európskom kontinente.

  • Liberta Tour – Na Libertách k Čiernemu moru (2016, Réžia: Martin Hesko, 41min)

Pozrite si nezvyčajnú cestu dobrodruhov na bicykloch značky Liberta. Film zachytáva Borisa Dzíbela, Lukáša Heska a Mateja Mega počas ich zaujímavej púte. Vydajte sa s nimi aspoň očami cez Maďarsko, Rumunsko, Ukrajinu až k samotnému Čiernemu moru.

29. júla od 21.00 hod.:

  • Zem, ktorá hľadá svoje nebo (2016, réžia: Erik Praus, 70 min)

Snímka odhalí príbeh jednej konkrétnej horehronskej obce a jej obyvateľov. Ako uvádza organizátor akcie, dokumentárna snímka je reflexiou sociálnej a ekonomickej reality súčasného Slovenska a zároveň hľadaním zmyslu bytia či vzťahu k svojej zemi, k svojim koreňom.

  • Masoala (2017, réžia: Vladimír Dudlák a Dominik Šuplata, 26 min)

Dokument, ktorý priblíži slovenskú expedíciu Masoala, ktorá sa uskutočnila na Masoalskom poloostrove. Filmový dokument priblíži život a prírodné krásy tejto odľahlej časti Madagaskaru.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM