Správy

Budú sa vám zbiehať slinky: Gastro Vianoce v Piešťanoch lákali, FOTO a VIDEO

Kalendár plný čokoládových dezertov predstavuje Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera na tradičnom podujatí s názvom Gastro Vianoce.

Zdroj: Dnes24.sk

Škola je aj tento rok plná odbytových stredísk a vianočných prekvapení. Hostia nájdu cukrárne, kaviarne, čokoládovňu či vináreň. Žiaci im ponúkajú špeciality v reštauráciách zameraných na slovenskú, taliansku, anglickú, francúzsku, ale aj československú kuchyňu. „Návštevníci sa môžu inšpirovať vianočnými tabuľami, ukážkami gastronomickej teplej a studenej kuchyne, dezertmi a podobne,“ uviedol riaditeľ akadémie.

Barmani pripravujú miešané nápoje, otvorená bude aj čajovňa a do francúzskej uličky bude lákať vôňa palaciniek. „Ak si budete priať selfieccino s vlastných portrétom či iné kávové špeciality, môžete požiadať našich baristov. Súčasťou výzdoby sú aj čokoládové obrazy. Zaujímavosťou bude aj medovníková krajinka a inšpiráciu si môžete vziať z rôznych vianočných tabúľ,“ informoval Blaškovič. Ako ďalej doplnil, študenti sa na toto podujatie pripravovali už od septembra a na podujatie napiekli tisíce medovníkov a ďalších koláčov a dezertov.

Súčasťou podujatia je krst kalendára s názvom Čokokalendár, ktorý hotelová akadémia pripravila v spolupráci so slovenským výrobcom čokolád z Ivanky pri Nitre. Kalendár je plný čokoládových dezertov.

Gastro Vianoce v Piešťanoch
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM