Dominika Handzušová Samospráva

Bytové domy v Kočišskom nebudú: Pozrite si ako vyzerá návrh zmeny

Rozvoj v lokalite Kočišské pôvodne vytváral podmienky na výstavbu bytových domov. Táto koncepcia sa napokon ukázala ako nereálna. Návrh zmeny sa zameriava na nízkopodlažnú zástavbu rodinných domov.

Ilustračný obrázok k článku Bytové domy v Kočišskom nebudú: Pozrite si ako vyzerá návrh zmeny
Zdroj: Webnoviny.sk

Na nezastavaných plochách by mala byť zeleň záhrad a verejne prístupná parková zeleň. Vybavenosť počíta s relaxom, spoločenskými kontaktami obyvateľov, ihriskami a uličnou zeleňou.

Bytové domy nereálne

„Zistilo sa, že nie vo všetkých prípadoch je reálne uplatniť stanovené regulatívy. Nie všetky jestvujúce pozemky spĺňajú svojim rozsahom a veľkosťou predpokladané a určené záväzné limity a regulatívy,“ píše sa v dokumentácii Návrhu zmeny architekta Petra Zibrina. Zmena sa zameriava na zástavbu rodinných domov, občianske vybavenie a služby, plochy zelene ako samostatné funkčné bloky aj súčasť iných funkčných blokov, a záhradkárske osady.

Plochy budú vyčlenené vo vymedzených blokoch ako plochy obytného územia. Pôjde o nízkopodlažnú zástavbu, rodinné domy mestskej formy. Zákres modifikovaných vymedzení funkčných blokov v obytnej zóne Kočišské si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii. Zohľadňuje realizovanú výstavbu golfového odpaliska vo vymedzenom areáli.

Návrh môžete pripomienkovať

„Svoje stanovisko k návrhu zmeny územného plánu môžete uplatniť na verejnoprávnom prerokovaní. Uskutoční sa vo štvrtok 2. októbra v zasadačke mestského zastupiteľstva na nádvorí radnice. Oznámiť ich môžete tiež do 3. októbra na Mestskom úrade, odbore územného rozvoja a koncepcií u Ing. arch. Evy Hulmanovej,“ informuje webová stránka mesta Trnava.

Foto: ilustračné

Návrh zmeny územného plánu
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM