Dominika Handzušová Správy

Centrum európskych štúdií otvoria verejnosti: Má vytvoriť priestor pre odbornú debatu

Centrum sa otvára nielen pre študentov, ale aj pre širokú verejnosť. V máji sa chce venovať téme dôchodkov a druhého piliera.

Ilustračný obrázok k článku Centrum európskych štúdií otvoria verejnosti: Má vytvoriť priestor pre odbornú debatu
Zdroj: TASR

S ponukou prednášok a diskusií pre študentov i širokú verejnosť prichádza Centrum európskych štúdií Fakulty sociálnych vied Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Na stretnutia do svojho sídla na Pekárskej ulici plánuje pozývať osobnosti z odborného, verejného, politického i kultúrneho života a vytvoriť tak v Trnave priestor pre odbornú debatu.

Aktuálne a zaujímavé témy

„Diskutovať by sa malo predovšetkým vo večerných hodinách a vždy na aktuálne a zaujímavé témy. Už v máji by sme sa chceli venovať téme dôchodkov a otázke druhého piliera,“ uviedol riaditeľ centra Marcel Vysocký. Nové priestory centra otvoril v polovici marca prednáškou podpredseda vlády Slovenskej republiky a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák.

K prvým stretnutiam so študentmi školy i záujemcami spomedzi obyvateľov Trnavy, ktorí sa zaujímajú o aktuálne otázky a problémy európskeho priestoru, patrila diskusia. Pozvanie na ňu prijali bezpečnostný analytik a riaditeľ Inštitútu bezpečnostných a obranných štúdií Ministerstva obrany Slovenskej republiky Ivo Samson a bývalý minister obrany a v súčasnosti poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Martin Fedor.

Ciele Centra

„Úlohou Centra európskych štúdií je vytvárať priestor pre spoluprácu fakulty s domácimi a zahraničnými akademickými, výskumnými a odbornými inštitúciami a osobnosťami najmä z oblasti politiky, práva, ekonomiky, dejín, kultúry, filozofie, medzinárodných vzťahov, medzinárodného práva, sociálnych služieb a verejnej správy,“ informoval Vysocký.

Mohlo by vás zaujímať:
OBRAZOM: Žiaci po sebe zanechali v Kalvárii peknú stopu, vysadili tu vlastný hloh
Tajomné záhrady Drahoša Prihela: Brúsené sklené objekty, ale aj pastely a tavená maľba

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM