Monika Hanigovská Rôzne

Čerti opäť zavítajú do Piešťan: Pochod prinesie veľkolepú show

V Piešťanoch sa bude čertiť. Démonické bytosti opäť zavítajú do kúpeľného mesta v období adventu.

Ilustračný obrázok k článku Čerti opäť zavítajú do Piešťan: Pochod prinesie veľkolepú show
Zdroj: TASR

Show „alpských čertov Kramus“ sa opäť vracia do Piešťan. Démonické bytosti sa stretnú 15. decembra o 17.00 hod. na Námestí slobody, kde sa ukážu návštevníkom.

Organizátori podujatia s názvom Krampus – pochod čertov 2018 sľubujú väčšiu a lepšiu show ako v minulom roku.

S novinkou vlani prišiel organizátor piešťanských vianočných trhov B&R Group, teraz chce čertov znovu predstaviť piešťanskému publiku. Jeho snahou bolo a je opäť priniesť Piešťancom i návštevníkom mesta podujatie, ktoré sa na Slovensku nekonalo, no má stáročnú tradíciu v okolitých krajinách a je všade bohato navštevované.

Pred konaním podujatia sa zdvihla u časti obyvateľov mesta, vrátane poslaneckého zboru, vlna nevôle. Pochod čertov napokon prebehol v poriadku a zabávali sa na ňom všetky generácie.

Kto je Krampus

„Krampus je démonická bytosť, mýtická šelma napol zviera napol človek, ktorá sa zjavuje v období adventu. Je to diabolský spoločník Mikuláša a samotné slovíčko Krampus je z nemeckého Krampas, čo v preklade znamená niečo neživé. Je to staroveká tradícia, ktorá vznikla v rakúskych alpách odkiaľ sa postupne šíri do celej Európy. Dnes pochody čertov nazývame Krampuslafy. Konajú sa v Rakúsku, Nemecku, Maďarsku, Taliansku, Slovinsku, Chorvátsku či Česku a na Slovensku sa táto atraktívna alpská tradícia spojená s adrenalínovým zážitkom, neskutočnou atmosférou a neopozeranou show,“ informujú organizátori podujatia.

Ako to vyzeralo pred rokom na Námestí slobody počas pochodu čertov si môžete prezrieť v priloženom vi­deu.

Zdroj: YouTube.com
Pôjdete do Piešťan na pochod čertov?

nie

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: archívne

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM