Lucia Lauková Správy

Cestujete MHD? V Trnave začne o pár dní platiť NOVÝ cestovný poriadok

Autobusy MHD v Trnave budú jazdiť podľa nového cestovného poriadku. Zmeny sa dotknú väčšiny liniek.

Ilustračný obrázok k článku Cestujete MHD? V Trnave začne o pár dní platiť NOVÝ cestovný poriadok
Zdroj: Arriva

V nedeľu 10. decembra vstúpi do platnosti nový cestovný poriadok mestskej autobusovej dopravy v Trnave.

„Uvedené zmena cestovných poriadkov nastala z dôvodu zapracovania pripomienok, ktoré sme zbierali od občanov postupne od spustenia optimalizácie 31.7.2023,“ vysvetľuje radnica. Mesto na svojom webe zverejnilo aj podrobný popis zmien pri jednotlivých linkách.

Prestupy

Zmena prestupov medzi linkou 2 a 14 zo smeru Kamenný mlyn – Družba. Po novom linka číslo 2 zo smeru Kamenný mlyn na smer Linčianska, bude obchádzať zastávku Zelený kríčok a bude zastavovať na novo vzniknutej zastávke Hospodárska, Zelený kríčok. Prestup bude následne zabezpečený medzi linkou číslo 2 a 3 alebo 4 na zastávke Železničná stanica. Zo smeru Družba – Kamenný mlyn bude prestup možný na zastávke Šrobárova/Zelený kríček, kde sa vo vybratých časových polohách zvýšil prestupný čas z 3 na 5 minút.

Zastávky

  • Vznik novej zastávky MAD Trnava, „Hospodárska, Zelený kríček“ pri čerpacej pumpe OMV na Hospodárskej ulici,
  • Premenovanie zastávky Starohájska na zastávku „Starohájska, Poliklinika“.

Linka č. 1

Zmena časových polôh danej linky. Po novom je linka prispôsobená odchodom vlakov zo Železničnej stanice v smere od Kopánky a zároveň sú odchody autobusových spojov na smer Kopánka prispôsobené príchodom vlakov na Železničnú stanicu. Vybrané spoje linky číslo 1 budú v pracovné dni zachádzať až na zastávku Strojárenská, SACHS ako návoz ľudí na rannú, poobednú a nočnú smenu a taktiež zvoz naspäť z týchto smien. Celkom sa to týka 4 párov spojov. Linka taktiež lepšie pokrýva vyučovanie na Obchodnej Akadémii.

Linka č. 2

Zmena časových polôh danej linky. Po novom linka číslo 2 zo smeru Kamenný mlyn na smer Linčianska, bude obchádzať zastávku Zelený kríčok a bude zastavovať na novo vzniknutej zastávke Hospodárska, Zelený kríčok. V opačnom smere linka zastavuje na zastávke Zelený kríčok tak, ako doteraz.

Spoje 25 a 45 linky číslo 2, ktoré končia na zastávke Kamenný mlyn v súčasnosti o 14.18 h a 20.36 h budú po novom zachádzať až na zastávku Kočišské. Nový príchod na zastávku Kamenný mlyn bude o 14.10 h a 20.40 h a na Kočišské o 14.14 h a 20.44 h.

Linka č. 3

Zmena časových polôh danej linky. Po novom je linka prispôsobená odchodom vlakov zo Železničnej stanice v smere od Družby a zároveň sú odchody autobusových spojov na smer Družba prispôsobené príchodom vlakov na Železničnú stanicu. Pridaný ranný víkendový spoj s odchodom zo zastávky, Špačinská, Nám. SUT o 4.37 h s príchodom na Železničnú stanicu o 4.53 h k ranným vlakom.

Linka č. 4

Zmena časových polôh danej linky. Po novom je linka prispôsobená odchodom vlakov zo Železničnej stanice v smere od Linčianskej a zároveň sú odchody autobusových spojov na smer Linčianska prispôsobené príchodom vlakov na Železničnú stanicu.

Posilnenie raných spojov linky číslo 4 na zastávku Strojárenská, BOGE na ranné smeny. Po novom budú zachádzať na zastávku Strojárenská, BOGE dva spoje linky číslo 4 s príchodom na zastávku Strojárenská, BOGE o 5.25 h a 5.36 h pre ľudí na rannú smenu.

Predĺženie spoju číslo 16 linky číslo 4 až na zastávku Strojárenská, BOGE s príchodom o 7.56 h. Posilnenie poobedných spojov linky číslo 4 na zastávku Strojárenská, BOGE na poobednú smenu. Po novom budú zachádzať na zastávku Strojárenská, BOGE dva spoje linky číslo 4 s príchodom na zastávku Strojárenská, BOGE o 13.26 h a 13.36 h.

Posilnenie poobedných spojov linky číslo 4 na zastávku Kopánka, Nám. SUT. Po novom budú zo zastávky Strojárenská, BOGE odchádzať spoje o 14.15 h a 14.35 h pre ľudí z rannej smeny.

Po novom budú zo zastávky Strojárenská, BOGE odchádzať aj spoje 43, 55, 59 smer Kopánka, Nám. SUT o 13.35 h, 16.05 h a 17.05 h.

Pridaný spoj číslo 75 zo zastávky Linčianska o 23.00 h s príchodom na zastávku Špačinská, Nám. SUT o 23.21 h. Spoj nadväzuje na vlakové spojenie R615 z Bratislavy hl. st.

Zmeny na ďalších linkách nájdete na druhej strane!

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM