Správy

Charita otvára rozvojový program pre stredoškolákov: Čakajú ich aj zaujímavé workshopy

Trnavská arcidiecézna charita (TACH) odštartuje v Trnave v septembri nový rozvojový program pre študentov stredných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Charita otvára rozvojový program pre stredoškolákov: Čakajú ich aj zaujímavé workshopy
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Záujemcovia sa môžu prihlasovať do 10. septembra, program na rozvoj a realizáciu nápadov, prospešných pre komunitu je otvorený pre 25 mladých ľudí. Informovala o tom PR manažérka TACH Darina Kukuľová Kvetanová.

Projekt realizuje TACH v spolupráci s organizáciou Youth for equality. Program prepája vzdelávanie, prax a dobrovoľnícke príležitosti.

Zaujímavé workshopy

„Počas desiatich týždňov študenti absolvujú praktické workshopy, zamerané na sebapoznávanie a získanie kompetencií v oblastiach ako riadenie času, spolupráca a vedenie ľudí, projektový manažment, marketing, komunikácia či tvorba podnikateľského plánu. Následne sa budú venovať práci na vlastnom projekte prospešnom pre komunitu, vďaka čomu si s podporou mentorov vyskúšajú získané vedomosti a zručnosti v praxi,“ uviedla projektová manažérka TACH Jana Žišková.

Prečítajte si tiež

Ponuka aktivít

Okrem toho si študenti budú môcť vybrať z ponuky dobrovoľníckych aktivít TACH. Môžu sa napríklad stať súčasťou dobrovoľníckych tímov, ktoré charita vytvorila pre podporu jej projektov a venujú seniorom alebo ľuďom bez domova (formou streetworku), zapojiť sa do potravinovej a materiálnej pomoci, do praktických a kreatívnych aktivít v komunitnom centre Špitálik či do charitných zbierok.

Vítaná je aj vlastná dobrovoľnícka aktivita či projekt.

Program je realizovaný vďaka podpore Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM