han Správy Samospráva

Chcete vedieť, kedy v Trnave vynášať smeti? S touto aplikáciou budete vždy "v obraze"!

Keďže má dnes už takmer všetko svoju aplikáciu, výnimkou nie sú ani smeti. Takáto novinka dorazila aj do Trnavy. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Chcete vedieť, kedy v Trnave vynášať smeti? S touto aplikáciou budete vždy "v obraze"!
3
Galéria
Zdroj: TASR/Diana Semanová

Každý má mobil takmer vždy po ruke, preto vás aplikácia Vylož smeti určite poteší. Teda poteší ako poteší, ale určite nie je na zahodenie.

Aplikácia na smeti

Ako uvádza stránka mesta Trnavy, ide o praktickú vec, ktorá pomôže zjednodušiť praktický život. „Vďaka praktickej mobilnej aplikácii, budete mať kalendár vývozov odpadu vždy po ruke a už nikdy nezabudnete vyložiť smetnú nádobu či vrece s odpadkami pred dom.“

„Nemenej dôležitým je ekologické hľadisko, keďže appka umožní obmedziť tlač harmonogramov zberu odpadu v papierovej podobe,“ píše sa na www.trnava.sk.

Je to zadarmo

„Aplikácia, ktorá sa dá stiahnuť bezplatne pre iOS aj Android, funguje od 1. decembra 2020. Je veľmi prehľadná a jednoduchá, na nastavenie stačí len pár krokov: po stiahnutí do smartfónu je treba zadať adresu a druh odpadu, o zvoze ktorého chcete byť informovaní (komunálny, plastový, papier, či biologicky rozložiteľný komunálny odpad), príp. frekvenciu zvozu (vo vybraných obciach). Výsledkom týchto nastavení je prehľadný kalendár zvozov zvolených druhov odpadov a možnosť nastaviť si pripomienky. Je na vás, v akom časovom predstihu a na ktoré vývozy chcete byť upozornení pripomienkami,“ informuje portál mesta.

Aké je pokrytie

Podľa správy na mestskom webe spoločnosť vykonáva odvoz a likvidáciu odpadu v takmer 170 obciach a mestách prevažne v oblasti Záhoria, Trnavy a na juhu Slovenska.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

KALENDÁR VÝVOZOV ODPADU FCC Slovensko prichádza s novou mobilnou appkou Vylož smeti, s ktorou budú mať obyvatelia...

Posted by Peter Bročka on Thursday, December 3, 2020
Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM