Rôzne

Chrípke sa v Trnavskom kraji darí: Zatvorila vyše 20 školských zariadení

V Trnavskom kraji bolo pre chrípku zatvorených 22 predškolských a školských zariadení. Niektoré z nich vyhlásili chrípkové prázdniny.

Ilustračný obrázok k článku Chrípke sa v Trnavskom kraji darí: Zatvorila vyše  20 školských zariadení
Zdroj: TASR

V tomto týždni bolo pre chrípku zatvorených v Trnavskom kraji 22 predškolských a školských zariadení. V evidencii lekárov bolo spolu 11 840 pacientov s akútnymi respiračnými ochoreniami (ARO), z toho na chrípku ochorelo 2538 ľudí. Najviac ich bolo v kategórii do piatich rokov.

„V porovnaní s predchádzajúcim týždňom zaznamenávame vzostup chorobnosti na ARO o 6,1 percenta a vzostup chorobnosti na chrípke podobné ochorenia o 12,5 percenta,“ konštatovala Dagmar Kollárová z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v okrese Dunajská Streda.

Chrípkové prázdniny v okrese Trnava aj Hlohovec

Chrípkové prázdniny boli vyhlásené v piatich materských školách (MŠ) a dvoch základných školách (ZŠ) v okrese Trnava. „V okrese Galanta to bolo päť MŠ a jedna ZŠ, v okrese Hlohovec išlo o tri MŠ, v okrese Skalica o jednu MŠ, v okrese Dunajská Streda zavreli dve MŠ a dve ZŠ a v okrese Piešťany jednu MŠ,“ doplnila Kollárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM